Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer: ‘Het is maar net hoeveel geduld mensen hebben’

Zagen we Marcel Keizer eerder zo uitgelaten langs de zijlijn als tijdens de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen PSV? Er kwamen duidelijk wat emoties los en dat is ook best begrijpelijk, want de druk was enorm.

12 december 2017 - 13:20
UsershyraDesktopajax_dataimages6bc75ee10aa54a31d7df572f111495c7_normal
'Ja bedankt, goede reis terug naar Eindhoven!' © Pro Shots

“We zaten vanaf het begin uitstekend in de wedstrijd,” kijkt Keizer via Ajax TV terug op de topper. “We waren veel aan de bal en konden domineren. Ik heb genoten van mijn team.”

Vooraf stond er nogal wat druk op de oefenmeester en zijn ploeg. Sterker nog, hier en daar werd gespeculeerd over de toekomst van Keizer bij een verliespartij tegen de Eindhovenaren.

Zoals wel vaker stelt Keizer er allemaal niet zoveel van mee te krijgen. “Natuurlijk is het veel leuker als er positief over je wordt geschreven, maar ik weet waarmee ik bezig ben. Dit jaar begonnen we met een enorme tegenslag en dan zie je heus wel dat je daar als team van moet opkrabbelen.”

Keizer ziet zijn ploeg steeds beter worden en hoopt dat de spelers de getoonde spirit tegen PSV vasthouden. “We gaan steeds beter voetballen, maar het is ook maar net hoeveel geduld mensen hebben in de voetballerij,” stelt de coach met een lach tegenover het clubkanaal.

De onverzettelijkheid die Ajax toonde tegen PSV sloeg ook over op het publiek. Volgens Keizer is er vooraf ook over gesproken.

“Zeker, het was onderwerp van gesprek. We weten dat we goed kunnen voetballen en dat we kunnen scoren, alleen is er soms meer nodig om een wedstrijd te winnen,” weet de trainer die al vooruit kijkt naar donderdag. “Ook dan moeten we er gewoon weer staan.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >