Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Kan ik doorspoelen naar zondag 21 januari?

Ik ga open tegen jullie zijn: ik loop een beetje met de ziel onder mijn arm. Zo’n winterstop is logisch hoor, maar de Ajaxsupporter in mij voelt zich nu toch een beetje een huishond die zijn mand niet uit mag.

27 december 2017 - 14:35
UsershyraDesktopajax_dataimages004d07fa38c90684e8e55f0e93f8c227_normal
Groepsselfies horen natuurlijk ook bij een trainingskamp in Portugal! © Ajax Images

Tuurlijk, er gebeurt tijdens zo’n winterstop nog genoeg. Het is een kwestie van tijd voor Ajax met luid tromgeroffel Erik ten Hag als nieuwe trainer presenteert. Daar zijn we dan met z’n allen weer even zoet mee. Hoe gaat hij het doen? Wat heeft Van der Sar erover te zeggen? Op voorhand al genoeg stof voor discussie. Prima!

Maar toch, ik wil die wekelijkse wedstrijdspanning voelen. Die voel ik simpelweg niet bij wedstrijden in de Premier League, waar de hele boel gewoon doorgaat. Die spanning voel ik alleen bij partijtjes van Ajax.

Voorlopig moeten we ons op Ajaxgebied vermaken met plaatjes waarop selectiespelers hun vakantie of feestdagen vieren.

Ik zie tal van foto’s voorbij schieten, onder andere van een goed gebruinde Arnold Scholten bij een zwembad. Een tweede blik leert mij dat het in werkelijkheid om een hoog geblondeerde David Neres gaat. Daar is een flinke fles waterstofperoxide overheen gegaan. Prima.

Ook de Instagrampost van Joel Veltman en zijn vriendin in bijzondere kerstoutfits ontgaat veel mensen niet. Zonder erop te klikken weet je al: daar vindt iedereen wat van. Ik had het wel stoer gevonden als hij zijn aanvoerdersband erbij had omgedaan.

Ondertussen kijken we natuurlijk allemaal kritisch naar de verrichtingen van Marc Overmars. Komen de noodzakelijke versterkingen? 

Maandag 8 januari vertrekt de Ajaxselectie richting de Portugese zon, ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Daar in Lagos wordt het interessant om te zien hoe de nieuwe coach direct zijn stempel op het eerste elftal zal proberen te drukken. Dan begint de spanning langzaam weer toe te nemen.

Ook krijgen we dan een aantal weken de gebruikelijke stroom aan updates: ‘Ajax is op Schiphol’, ‘Ajax zit in het vliegtuig’, ‘Ajax is opgestegen’, ‘Ajax is veilig geland’, ‘Ajax komt aan in het hotel’, ‘Ajax gaat een rondje fietsen’ en ‘Ajax gaat raften’.

Het is precies wat je verwacht en bij een gebrek aan echt voetbal smullen we er met z'n allen ook van.

Ondertussen kijken we natuurlijk allemaal kritisch naar de verrichtingen van Marc Overmars. Komen de noodzakelijke versterkingen? Wat gaat Amin Younes doen? En Mitchell Dijks? Wordt er nog getrokken aan belangrijke pionnen binnen de selectie? Krijgen we nog belachelijke transfersoaps, zoals die met Samuel Eto’o of Mario Balotelli?

Het hoort er allemaal bij, maar als ik het zou kunnen, dan spoelde ik de tijd fast forward door richting zondag 21 januari 2018, 14:30 uur. Dan staat Feyenoord-thuis op het menu.

Er zijn slechtere wedstrijden om een inhaalrace mee te beginnen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >