Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax haalt met Sierhuis en Flemming uit tegen MVV

Een erg jeugdig Jong Ajax reisde af naar Maastricht voor het duel tegen MVV. De ploeg van Michael Reiziger was geen moment onder de indruk in de Geusselt en pakte drie punten: 0-4.

01 december 2017 - 21:27
UsershyraDesktopajax_dataimagesdc6f2ec7d6c3f17e5c078c0259c20b1b_normal
Sierhuis had het naar zijn zin in Maastricht, met twee goals. © Pro Shots

Morgen speelt de hoofdmacht van Ajax tegen FC Twente en trainer Marcel Keizer kan niet beschikken over Daley Sinkgraven, Nick Viergever, Amin Younes en slechts over een half-fitte Klaas Jan Huntelaar.

Michael Reiziger had mede daardoor een selectie tot zijn beschikking die – met de bank erbij – gemiddeld ruim 18 jaar was. Basisklanten als Matteo Cassierra en Dennis Johnsen ontbraken en dus konden jonge talenten zich laten zien.

De opvallendste jongeling deze avond was Kaj Sierhuis. De spits kende het begin van dit seizoen veel blessureleed en sloot in september weer aan bij Jong Ajax. Eerst was het zijn knie, daarna z’n schouder. De sterke aanvaller heeft last van mobiele gewrichten en dat zorgde ervoor dat zijn schouder best vaak uit de kom ging.

Toch weerhielden zijn gewrichten hem niet met een mooie halfvolley de eerste goal te maken tegen MVV, uit een voorzet van Che Nunnely. Er volgden van Sierhuis nog een bal op de paal en een slap ingekopte kans, voordat hij na een uurtje ook de 0-2 maakte.

MVV werd geen moment gevaarlijk en zo kon een tweede Ajacied een belangrijke bijrol opeisen. Zian Flemming, Amsterdammer van geboorte, bracht met twee doelpunten de 0-4 eindstand op het scorebord.

De lange reis terug naar de hoofdstad zal best goed zijn geweest, in de wetenschap dat Fortuna Sittard maandag maar moet proberen weer naast Jong Ajax te komen, op de tweede plaats in de Jupiler League. Jong Ajax boekte de grootste uitzege ooit. NEC blijft na een monsterscore thuis tegen Dordrecht (6-0) koploper, op vier punten afstand.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >