Hoofdtrainer Bogarde debuteert met monsterzege bij Jong Ajax

Doordat Michael Reiziger zondag de blijvende afwezigheid van Marcel Keizer opvangt, nam Winston Bogarde vrijdagavond de honneurs waar bij Jong Ajax. De oud-verdediger slaagde met vlag en wimpel voor zijn beproeving en zag zijn ploeg met 7-0 van FC Volendam winnen.

22 december 2017 - 23:18
UsershyraDesktopajax_dataimagesce307a126e20392cd590ffb4a3a648c0_normal
Bogarde zag dat het goed was. © Pro Shots

Of Bogarde de klasse heeft om zijn spelers direct beter te maken is nog maar de vraag, feit is wel dat Jong Ajax een geweldige wedstrijd speelde. In de eerste helft leek een ruime overwinning nog ver weg. Volendam kreeg zelfs een enorme kans op het eerste doelpunt.

Waarom of hoe weet niemand, maar vlak voor rust ging de knop om bij Ajax. Dat resulteerde in een fraaie treffer van Mateo Cassierra, die zijn man uitspeelde en de keeper verschalkte. Het doelpunt van de Colombiaan smaakte naar meer, en zo geschiedde.

Een half uur voor tijd zette topscorer Cassierra de 2-0 op het scorebord, waarna Ché Nunnely er drie minuten later 3-0 van maakte. Weer enkele minuten daarna was het wederom Cassierra die scoorde en zo zijn hattrick completeerde.

Noussair Mazraoui, die de afgelopen wedstrijden bij Ajax 1 op de bank zat, schoot zijn naam op het scorebord door een strafschop te verzilveren. Vier goals in tien minuten dus. Ajax leek genade te kennen en stopte de doelpuntenstorm. Maar niet definitief.

Kaj Sierhuis, die een kwartier voor tijd was ingevallen, had nog niet gescoord namelijk. De gretige spits hoefde niet lang te wachten op zijn doelpunt: koud in het veld zette hij zijn eerste serieuze kans om in een doelpunt. In blessuretijd voegde hij daar overigens nog een treffer aan toe.

Zoals het een Ajax-trainer betaamt was Bogarde na afloop ook kritisch op zijn ploeg. “In de eerste helft ging het vrij moeizaam in de zin dat Volendam veel druk naar voren zette. De momenten die zij voor onze goal kregen kwamen voort uit een gebrek aan scherpte van onze kant. In de tweede helft hebben we dat goed rechtgezet.”