Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie snapt verontwaardiging over ontslag van Keizer

Soms is het overduidelijk waarom een trainer wordt ontslagen, soms ook niet. Precies dat laatste is er aan de hand bij Ajax, dat na een halfjaartje alweer afscheid nam van Marcel Keizer. Frenkie de Jong snapt dat er met verontwaardiging wordt gereageerd op de gang van zaken.

26 december 2017 - 11:31
UsershyraDesktopajax_dataimages4fed826706c18e99c62bb6b4e3679b55_normal
Frenkie was de laatste week van 2017 niet zo dwingend als eerder. © Pro Shots

Als je naar de feiten kijkt, kun je stellen dat Ajax historisch vroeg geen Europees voetbal meer speelde, voor de winterstop uit het KNVB-bekertoernooi vloog en vijf punten achter staat in de competitie. Maar de tragedie rond 'Appie' Nouri en slechte transferzomer zorgen ervoor dat qua beoordeling alles anders is.

“Of ik het ermee eens ben? Ja, kijk... Als de club vindt dat er geen vooruitgang is, dan moeten ze ingrijpen,” aldus Frenkie voor de camera van Ziggo Sport. “We zijn wel Ajax en moeten alles winnen en zo, maar van mij had het niet gehoeven.”

Er wordt gesproken over vooruitgang in het spel bij Ajax en er werden inderdaad wat lastige potjes gewonnen, maar als je kijkt naar de duels met FC Twente kun je ook weer moeilijk spreken van een stabiele situatie. De context van het complete plaatje maak het daardoor allemaal best lastig.

“Ik zag de vooruitgang ook wel,” beaamt Frenkie de suggestie van de verslaggever. Dat doet hij met een glimlach. “Van mij had het niet gehoeven, nee,” stelt hij daarna nogmaals met die lach op zijn gezicht. “Ik vind het persoonlijk wel lastig, want ik had een goede band met de trainers.”

“Keizer kwam zaterdag afscheid nemen van de selectie en daardoor heb je niet echt het idee dat je naar een wedstrijd toeleeft die je toch moet winnen, maar gelukkig hebben we dat gedaan,” vervolgt Frenkie, die ook nog wel een aardig inkijkje geeft in de gang van zaken rond Keizers ontslag.

“Ik was donderdag gewoon op de club, voor de uitlooptraining. Ik was net weg en met een vriend aan het bellen, die een melding kreeg op zijn telefoon. 'Jullie trainer ligt eruit', zei hij. 'Volgens mij niet hoor,' antwoordde ik. 'Ik was er net nog'. Toen keek ik op mijn telefoon en stond er een bericht in de groepschat van Ajax dat ze eruit lagen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >