Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie de Jong zet handtekening onder nieuw Ajaxcontract

Het zat er al even aan te komen, maar de inkt onder een nieuw contract voor Frenkie de Jong bij Ajax droogt momenteel op, de noodzakelijke handtekeningen zijn gezet. De Ajacied verlengt zijn contract tot de zomer van 2022.

22 december 2017 - 15:08
UsershyraDesktopajax_dataimages9d6d28f66bffdaa8440e811fe912ce44_normal
Frenkie lijkt er blij mee. Dat zijn wij ook. Hup! © Ajax Images

Tussen al het trainers- en directienieuws door is het fijn dat er op voetbalgebied iets positiefs is te melden. Een van je grootste talenten voor langere tijd aan je binden, kun je zeker in de categorie ‘goed nieuws’ scharen.

De twintigjarige speler schurkte al een poosje tegen een basisplaats aan, maar de concurrentie op Ajax’ middenrif is groot. Wie haal je eruit? Marcel Keizer verzon, mede gedwongen door blessureleed achterin, een list en posteerde De Jong als inschuivende centrale verdediger.

Hoewel De Jong stelde zichzelf op termijn vooral als middenvelder te zien, was hij allang blij dat hij de gewenste speelminuten kreeg. En het ging hem ook wonderwel goed af op de voor hem nieuwe speelplek.

Vorig jaar september maakte De Jong zijn debuut in het eerste elftal in het gewonnen bekertreffen met Willem II (5-0). Hij speelde inmiddels 28 officiële duels in het eerste elftal, waarin hij tweemaal trefzeker was.

Het vorige contract van De Jong zou 30 juni 2019 verlopen. Daar zijn nu dus wat extra jaren aan vastgeplakt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >