Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Familie Nouri zit nog met vragen over reanimatie

Hoewel de reanimatie van ‘Appie’ Nouri wordt omschreven als ‘succesvol’, zijn er bij de familie nog altijd vragen over hoe er die zaterdag nu precies werd gehandeld. Er bestaat zelfs enige twijfel of er wel goed is gehandeld.

04 december 2017 - 13:55
UsershyraDesktopajax_dataimages174e2bafa852522662cdc24a42d96827_normal
Er wordt door diverse specialisten betwijfeld of alles rond Nouri goed is gegaan. © Pro Shots

De familie Nouri werkte mee aan een groot verhaal, dat afgelopen weekeinde in de Volkskrant viel te lezen. In dat verhaal wordt gemeld dat de familie graag meer wil weten over wat zich precies heeft afgespeeld, ook over de behandeling op het veld.

Nouri zakte tijdens de tweede helft van Ajax - Werder Bremen in elkaar en hoewel hij naar de grond ging, ademde hij in eerste instantie nog. Pas een minuut later raakte hij buiten bewustzijn, waarna de circulatie van zuurstof stokte en er hersenschade ontstond. Na dertien minuten behandeling was er herstel van hartslag en ademhaling.

We gaan hier niet allerlei medisch jargon lopen gebruiken, wij hebben nul komma nul verstand van reanimeren, maar we weten wel dat er vraagtekens zijn over de eerste hulp die Nouri werd geboden.

Die vraagtekens komen bijvoorbeeld bij vijf specialisten vandaan die niet met hun naam in de (Volks)krant willen. Die specialisten blijven voorzichtig omdat ze er niet bij zijn geweest en oordelen op basis van video’s. En zelfs als anders was gehandeld, had de situatie kunnen aflopen zoals is gebeurd.

Ook enkele direct betrokkenen willen geen antwoord geven op vragen. De clubarts van Werder Bremen trok zich tijdens de reanimatie terug, maar wil tegenover de Volkskrant niet vertellen waarom. De man die uiteindelijk de defibrillator aansloot, heeft een spreekverbod van het Rode Kruis in Hippach.

De enige partij die wel reageert, is Ajax. De club is vanwege medisch beroepsgeheim terughoudend met informatie, maar laat wel blijken het oneens te zijn met de anonieme kritiek. “Dokter De Winter is geregistreerd medisch specialist en hij voldoet aan alle daarvoor geldende verplichtingen, waaronder jaarlijkse nascholing,” aldus de club.

“De behandeling die wordt gevolgd bij bedreiging van vitale functies, is verlopen conform de ATLS-criteria (Advanced Trauma Life Support), die opgenomen zijn in het Football Doctor Education Programma van de Uefa.”

“De behandeling is uitgevoerd middels een samenwerking tussen de functioneel aanwezige Oostenrijkse noodarts, de teamarts van Ajax en de teamarts van Werder Bremen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >