Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Duiven volop in training voor Ajax - PSV

Ik loop op sportpark De Toekomst. Achter een hekwerk traint Ajax zoals te doen gebruikelijk achter gesloten deuren. Een veldje verderop is ook Team Duif in training. Gewoon in de openbaarheid.

07 december 2017 - 14:49
UsershyraDesktopajax_dataimagesf9e7d3782cc0bf2db013a98448e73800_normal
De duif van FC Utrecht-thuis heeft kennelijk zijn vriendjes gehaald. © Ajax Life

De Arenaduiven. Het is inmiddels een dingetje. De duif waarmee het begon heeft zelfs een eigen twitteraccount. Dat we ons bij Ajax vooral vermaken met duiven, zegt best wel een beetje boel veel over de situatie in Amsterdam.

Toch ziet de training van Team Duif er prima uit. Vooral het vleugelspel oogt soepel en snel. Ze lijken goed in vorm: ronde borst en snelle rechtlijnige vluchtlijnen. Ook met de duelkracht zit het goed zie ik als er wordt geknokt om een worm.

Het begint allemaal tijdens die thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Plots zit er een tamelijk relaxte duif op het speelveld. Lekker chillen, totaal niet onder de indruk. Joël Veltman dribbelt het dier zowat ondersteboven.

Hilariteit in het stadion, zeker op moment dat stadionmedewerkers met een groot net komen aanzetten om de duif te vangen. Het lukt gelukkig niet. Een beetje pesterig vliegt het beestje nog een ereronde en zoekt een veilig heenkomen in de nok van de Arena.

Team Duif maakt een ereronde over de tribunes en je ziet mensen denken: als ze nou maar niet schijten. Een vrij terechte angst, die ik ook voel.

Het publiek is eindelijk wakker en deint mee op de klanken van ‘alle duiven op de Dam’, ingezet door een stadionspeaker met humor.

Enkele weken later is Roda JC-thuis. Nog voor de wedstrijd begint landen er drie duiven op het gras. De duif van FC Utrecht heeft kennelijk zijn vriendjes gehaald. Het zijn nu three little birds. Prima!

Tijdens de wedstrijd vliegt echter een groep van zo’n zeven duiven door het stadion. Sterker nog: ze maken een vlucht over de tribunes en je ziet mensen denken: als ze nou maar niet schijten. Een vrij terechte angst, die ik ook voel.

Terug naar de training van Team Duif. Het zijn er zeker een stuk of twintig. Ik vermoed allen volop in training voor de topper Ajax - PSV van aankomende zondag.

Al met al belooft dat dus wat. Toch hoop ik dat we met de duiven kunnen afspreken dat ze in de nok van het stadion blijven zitten. Dat ze niet nodig zijn om het publiek te vermaken. Dat het vermaak vooral van Ajax komt.

Dan mogen de duiven na afloop nog best een ererondje vliegen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >