Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Duidelijkheid

Spelers, trainers en directieleden hebben een ding gemeen: op korte of langere termijn verlaten ze altijd weer vrijwillig of gedwongen ons aller Ajax. Supporters daarentegen blijven voor het leven Ajacied.

28 december 2017 - 09:03
UsershyraDesktopajax_dataimagesc6aa4896fd61e91ce7f323fd111b4976_normal
Dit trio verliet Ajax duidelijk niet door de voordeur... © Ajax Images

Zo verlieten afgelopen week, net voor de Kerst, een aantal Ajacieden onze club vanuit de staf. In dit geval gedwongen door de directie en wellicht op de achtergrond - in ieder geval gesteund door - de raad van commissarissen.  

Toch hoop ik altijd dat mensen door de voordeur vertrekken bij onze mooie club. En dus niet door een hek of slagboom, zoals Marcel Keizer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp overkwam. Hoe je het ook wendt of keert of wat je er ook van vindt: ook zij hebben zich met hun ziel en zaligheid altijd volledig ingezet voor Ajax.

Het is pijnlijk om te zien dat Bergkamp, toch een icoon van de club, Ajax op zo’n manier verlaat.

Maar ook Keizer bleek in zijn hele handelen rondom het ‘drama Nouri’ een fantastische kerel. Maar ja, een fantastische kerel zijn is niet voldoende voor een club als Ajax. Daar moet onder alle omstandigheden gepresteerd worden op het veld. En Keizer vocht een in mijn ogen niet te winnen wedstrijd.

Het is pijnlijk om te zien dat Bergkamp, toch een icoon van de club, Ajax op zo'n manier verlaat.

Dus zagen we door het bekende hek van De Toekomst prachtige auto’s met de bekende ster voorop het complex verlaten. In die auto's zaten, als we alle camerabeelden moeten geloven, Keizer, Bergkamp en/of Spijkerman.

Bij de slagboom van de Arena zagen wij ’s avonds een volgende prachtige auto - overigens zonder ster voorop - het bekende Arenadek verlaten met daarin naar verluidt een eventuele nieuwe trainer. Al met al zag het er allemaal erg mysterieus uit.

Supporters willen graag duidelijkheid over hun club. Ze willen niet dat er zaken rondom het eerste elftal mysterieus verlopen. Dat Keizer de kans greep om trainer te worden van Ajax was zijn goed recht. Dat uiteindelijk de directie haar kans grijpt om bij onvoldoende vertrouwen in te grijpen is ook hun goed recht.

Maar het zou wel fijn zijn als de directie hier, zeker richting de supporters, uitleg over geeft en vervolgens de plannen deelt voor de komende jaren. We zagen Edwin van der Sar bij het eigen Inside Ajax, maar verder bleef het toch wat stil. En dat is jammer, want de plannen voor de komende jaren zijn interessant en belangrijk, aangezien ze moeten leiden tot nieuwe successen.

Dat een plan - in dit geval met Marcel, Dennis en Hennie - niet gelukt is, kunnen en willen supporters echt wel begrijpen, maar leg het gewoon goed uit. Als dat gebeurt, dan tonen wij als supporters teleurstelling, maar gerust begrip en kunnen wij ook in 2018 met welke trainer dan ook ons aller Ajax weer steunen richting de 34e landstitel.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >