Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie redenen waarom het mooi is als Donny bijtekent

Als we de Telegraaf moeten geloven, dan praten Donny van de Beek en Ajax met elkaar over een contractverlenging. Donny’s huidige overeenkomst loopt tot de zomer van 2020, de gedachte is deze met twee of zelfs drie jaar te verlengen. Drie redenen waarom wij dat heel goed nieuws vinden!

29 december 2017 - 10:09
UsershyraDesktopajax_dataimagesaa62556fcd237fa596e569c1cb230a3a_normal
Iconisch juichmoment: Donny kopt raak tegen Molde FK. © Pro Shots

Donny is een kind en fan van de club
Doorgaans worden wij niet wild enthousiast van spelers die het clublogo kussen na een treffer, maar voor Van de Beek maken wij graag een uitzondering. Van de Beek is, net als Matthijs de Ligt, een Ajaxsupporter binnen de lijnen. Als kleine D-pupil kwam hij in de jeugdopleiding van Ajax terecht om in 2015 zijn debuut voor Jong Ajax te maken in de Jupiler League. Na dat seizoen werd Donny door Ajax verkozen tot Talent van de Toekomst. Zijn debuut in het eerste maakte hij in datzelfde kalenderjaar onder Frank de Boer. Tijdens de uitwedstrijd bij Celtic bracht De Boer hem als invaller tussen de lijnen. Kortom, best een fijn duel om je debuut voor Ajax 1 te maken. Een paar dagen later debuteerde hij in de eredivisie tegen PEC Zwolle. Zijn eerste Ajaxtreffer kopte hij in december 2015 tegen de touwen, tijdens het thuisduel met Molde FK. Het leverde het iconische plaatje boven dit artikel op. Donny is een kind van de club en we houden hem er graag zo lang mogelijk bij.

Donny is Donny en niet Davy
Van de Beek werd en wordt nog altijd vergeleken met Davy Klaassen. Maar gaat die eeuwige vergelijking nog wel op? We begrijpen de overeenkomsten heus wel: opgeleid bij Ajax, middenvelders, scorend vermogen, blonde haartjes, prachtig juichen en fan van Ajax. Als Klaassen dan vertrekt, dan is Van de Beek de logische opvolger. Zo hoort het ook te gaan bij Ajax, maar toch: Donny is niet de nieuwe Davy. Donny is gewoon Donny. Klaassen was de motor op het middenveld, de aanjager en onbetwiste leider. Feit is wel dat Van de Beek zich vrij geruisloos in de Ajaxbasis heeft gevoetbald. En dat is vreselijk knap als je constant vergeleken wordt met je voorganger, maar ook gezien alle gebeurtenissen eerder dit seizoen.

Mentaal ijzersterk
We hoeven er geen doekjes om te winden, voor Van de Beek, staf en medespelers begon dit seizoen met een vreselijk drama. Niemand had zo’n band met Appie Nouri als Donny. De twee speelden vanaf hun jonge jaren samen in de jeugd bij Ajax en hadden dezelfde droom: samen belangrijk worden in het eerste elftal van Ajax. Van de Beek moet alleen verder, met zijn goede vriend altijd in gedachten. Het is vreselijk knap dat de middenvelder overeind bleef en ogenschijnlijk onverstoorbaar zijn wedstrijden voetbalde. Ga er maar aan staan op die leeftijd. Dan ben je mentaal ijzersterk.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >