Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Twente - Ajax

Ajax mag voor de tweede keer deze decembermaand richting de Grolsch Veste. Ditmaal voor het bekertreffen met FC Twente. Voor een goede wedstrijdvoorbereiding hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

20 december 2017 - 10:17
UsershyraDesktopajax_dataimagese9c9ad91275c980ae06ced52b8d064de_normal
Drie dingen die je moet (w)eten. © De Brouwer

Haalt thuispubliek de laatste trein?
Stel even dat de bekerwedstrijd tegen FC Twente aankomt op strafschoppen, dan wordt het voor Ajaxsupporters een latertje. Veel thuisfans hebben mogelijk echter een ander probleem. Volgens Tubantia dreigt er dan ‘gedrang en chaos’ op het perron bij halte Kennispark. De pak 'm beet drieduizend Twentefans die met de trein richting Hengelo moeten, hebben dan maar negen minuten om die te halen. Wie te laat komt heeft pech en mist dan simpelweg de laatste trein. FC Twente-directeur Erik Velderman stak zijn frustratie over het gebeuren niet onder stoelen of banken: “Zolang deze nieuwe dienstregeling van kracht is, kunnen we concluderen dat bekerwedstrijden om 20.45 uur in ons stadion niet wenselijk zijn.”

Treinvervoerder Keolis/Blauwnet reageerde daar vervolgens ook weer gepikeerd op bij monde van directeur Emile Broersma: “FC Twente weigert pertinent te betalen voor extra treinen voor haar supporters. Deze nieuwe dienstregeling ligt al maanden vast. Tegen minimale kosten hebben we aangeboden om extra treinen in te zetten, ook rond de klok van twaalf richting Hengelo. Dat weigerde FC Twente keer op keer.”

Wij vermoeden dat het laatste woord hierover nog niet in gesproken. Laten we gewoon hopen dat het duel binnen negentig minuten is beslist. Maar dan wel in het voordeel van Ajax.

Met goed gevoel naar de Grolsch Veste voor revanche
Het komt niet vaak voor dat Ajax twee keer in een maand naar het oosten des lands gaat voor een duel met FC Twente. Begin december morste Ajax dure eredivisiepunten door met 3-3 gelijk te spelen in Enschede. De Amsterdammers gingen toen de rust in met een comfortabele 0-2 voorsprong, maar na negentig minuten konden spelers en bewoners van het uitvak vol chagrijn de bus in.

Sinds die sof in Tukkerland is er best veel gebeurd. Ajax verkleinde het gat met PSV tot vijf punten en lijkt de wind weer wat in de zeilen te hebben. Afgelopen zondag knokte de ploeg van Marcel Keizer voor wat het waard was en die strijdlust werd beloond met drie punten in Alkmaar. Ajax kan vanavond revanche nemen op FC Twente. Dat kan simpelweg alleen door te winnen. Met negen punten uit de laatste drie eredivisieduels gaat Ajax met een goed gevoel richting de Grolsch Veste. En de uitsupporters richting het befaamde broodje beenham.

Volle Veste of net niet?
De Grolsch Veste kan zo’n dikke dertigduizend toeschouwers kwijt. Voor het bekertreffen met Ajax verkochten de Tukkers inmiddels zesentwintigduizend tickets en de teller loopt vermoedelijk nog wel wat op. In het uitvak hebben de Ajaxsupporters wat meer ruimte, nadat ze met de bus zo’n honderdzestig kilometer hebben afgelegd. Voor het competitieduel met de Twentse ploeg zit het uitvak altijd ramvol, maar woensdagavond reizen zo’n zevenhonderd Ajacieden af naar Enschede. Hopelijk worden zij beloond met een extra rondje bekertoernooi.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >