Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - PSV

Het belang is duidelijk: aanhaken of afhaken. Wint Ajax van PSV, dan wordt het gapende gat al iets meer een gaatje. Verliest Ajax, dan transformeert het gapende gat in een onoverbrugbare kloof. Genoeg om voor te strijden. Hieronder drie dingen die je moet weten over de topper.

09 december 2017 - 09:45
UsershyraDesktopajax_dataimagesc82b04256ad87af19e197d9c795ac30e_normal
Van Siem heeft Ziyech deze editie van Ajax - PSV geen last. © Ajax Images

Spelprincipes boven vastigheid in basisopstelling
Marcel Keizer stelt dat er vanuit zijn spelersgroep geen roep is om meer vastigheid in de basisopstelling. Sterker nog, de coach vindt het niet echt een thema. “Bij buitenlandse teams zie ik ook veel wisselingen, als je maar blijft spelen volgens dezelfde principes. En dat doen wij altijd, dus daar verandert niks in,” stelt de trainer op de persconferentie voorafgaand aan PSV-thuis. “En ja, natuurlijk ben je op zoek naar een formatie waarmee je iedereen over de knie kunt leggen, alleen dat is niet zo makkelijk binnen deze selectie,” sluit Keizer de discussie met een tamelijk veelzeggende conclusie af.

Plaaggeest Siem vormt geen bedreiging meer
Vorig jaar speelde Ajax een goede wedstrijd, maar wist de ploeg voor het derde seizoen op rij geen overwinning uit het vuur te slepen. De openingstreffer van Davy Klaassen is nog altijd het terugkijken waard, maar vlak voor tijd was het uitgerekend Siem de Jong die de 1-1 achter Andre Onana schoof. Het zorgde voor afgrijzen op de tribunes. Een voordeel richting zondag: Siem is weer Ajacied, dus dat is alvast een zorg minder. Wie weet verricht hij dit keer een heldendaad. Dat hij dat kan in de Arena weten we al een tijdje. Kijk maar naar die derde ster op je borst.

Een groene en egale grasmat?
De laatste thuiswedstrijden was er best veel te doen om de grasmat in de Johan Cruijff Arena. De ondergrond was na een groot dance-event hobbelig en zag op veel plekken eerder bruin dan groen. Na FC Utrecht-thuis werden snel nieuwe stroken ingelegd, maar het bleek niet genoeg. Daarom ging het veld na Roda JC-thuis flink op de schop en lag het Arenadek vol verse rollen gras. Wij hopen dan ook op een strakke mat voor de topper tegen PSV!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >