Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Code Wit-Rood-Wit

Zoals eerder toegegeven: ik ben een positief mens. Tot op de dag van vandaag heb ik dan ook de hoop dat Ajax het dit seizoen - ondanks de dramatische voorbereiding en het missen van Europees voetbal - op de rails krijgt.

11 december 2017 - 14:41
UsershyraDesktopajax_dataimages39ce74056a5911583b047b6785fb1870_normal
Het was Code Rood voor PSV. Ajax stormde en gaf gas. © Pro Shots

De winterstop moet daarbij helpen met een goed trainingskamp en de beloofde aankopen. Maar voor het zover is spelen we nog vier hele belangrijke wedstrijden tot aan de winterpauze.

Afgelopen zondag was het genieten in de Johan Cruijff Arena: passie op en naast het veld met drie punten als beloning.

Toch had deze mooie pot nooit gespeeld mogen worden, gezien de winterse omstandigheden. Veiligheid van supporters hoort altijd voorop te staan. KNVB pak in het vervolg uw verantwoordelijkheid!

Op het veld van de Johan Cruijff Arena was blijkbaar ook een soort code afgesproken in de vorm van Code Wit-Rood-Wit, want werkelijk elke bal was voor een Ajacied. De Amsterdammers lieten de Eindhovenaren geen moment in hun spel komen en Ajax bepaalde vanaf de eerste minuut de wedstrijd.

De getoonde onverzettelijkheid tegen PSV willen wij ook zien tegen zogenaamd mindere tegenstanders.

De achterstand op PSV werd daardoor teruggebracht tot zeven punten. Die achterstand werd opgelopen in wedstrijden waar de punten voor het oprapen leken: Heracles, ADO Den Haag en FC Twente, maar ook thuis tegen Vitesse. In deze duels was er echter geen Code Wit-Rood-Wit te bekennen.

Over het treffen tegen FC Utrecht heb ik het nu gemakshalve maar even niet, want deze wedstrijd leek - bekeken door een Ajaxbril - meer op een soort van natuurramp.

Ik stel dan ook voor dat er vanaf nu voor elke wedstrijd de Code Wit-Rood-Wit wordt afgekondigd. Deze houdt in dat alle elf Ajacieden vanaf het begin als een wervelwind over het veld razen, de plaggen uit de grasmat rennen en zorgen dat wij als supporters warm worden van het spel.

Natuurlijk kun je dan alsnog wel eens punten verspelen, maar met deze selectie acht ik de kans daarop minimaal. Ervaring en talent genoeg bleek in de topper tegen PSV en eerder al in de klassieker. Maar goed, de getoonde onverzettelijkheid in die duels willen wij ook zien tegen zogenaamd mindere tegenstanders.

Daarom ook graag Code Wit-Rood-Wit tegen Excelsior, AZ, Twente (beker) en Willem II. Dan alleen kunnen wij als Ajacieden tenminste nog een beetje gezellig aan het Kerstdiner zitten en voor 2018 goede hoop hebben en houden op herstel.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >