Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cassierra wil ook na winterstop het Ajaxshirt dragen

Mateo Cassierra heeft met twaalf treffers in zeventien duels een goede seizoenshelft achter de rug met Jong Ajax. De twintigjarige Colombiaan – die dit seizoen nog geen eredivisieminuten maakte in Ajax 1 – is niet bezig met een verhuurperiode aan een andere eredivisieclub.

27 december 2017 - 17:50
UsershyraDesktopajax_dataimages758d59d6cb1c4119cffc5d8da93d7d18_normal
Mateo sloot het jaar af met een hattrick. Dat er in 2018 maar meer mogen volgen. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk en Alex van der Laan

In de laatste officiële wedstrijd van het seizoen tegen Willem II zat Mateo Cassierra pas voor de tweede keer dit seizoen op de bank. Interim-trainer Michael Reiziger erkende na de 3-1-zege dat we de selectie van Cassierra best als een beloning voor diens uitstekende eerste seizoenshelft met Jong Ajax mochten zien.

Een niveautje hoger kwam de Zuid-Amerikaan als derde Ajaxspits achter Klaas Jan Huntelaar en Kasper Dolberg nauwelijks in de plannen voor van de onlangs op non-actief gestelde hoofdtrainer Marcel Keizer.

In de laatste competitiewedstrijd van Jong Ajax in 2017, thuis tegen FC Volendam, tikten de Amsterdammers de wijdbroeken van het veld met 7-0. De aanvaller scoorde drie treffers en mocht de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

Na afloop blikte Cassierra met Ajax Life terug op 2017 en was hij tamelijk duidelijk over zijn sportieve plannen voor 2018.

Mateo, welk gevoel heb je aan de eerste seizoenshelft overgehouden?
“Een goed gevoel! Ik heb veel wedstrijden gespeeld met Jong Ajax en veel doelpunten gemaakt. Ik werk hard, zodat ik in dit team kan blijven spelen. Ajax heeft met Kasper en Klaas goede aanvallers. Zij hebben meer mogelijkheden gekregen om te spelen. Ik denk dat dit voor mij een goede ervaring is geweest en volgend jaar ga ik nog harder werken om mijn positie te verbeteren.”

Wat zijn je doelen voor de tweede seizoenshelft?
“Net als alle andere spelers binnen het team wil ik veel minuten blijven maken in de Eerste Divisie. Mijn motto is hard werken en de kans pakken die God mij gegeven heeft. Zoals vandaag. Ik heb een mooie wedstrijd mogen spelen."

Na je vakantie in Colombia wacht het trainingskamp in Portugal. Voor alle duidelijkheid: je wilt je niet laten verhuren, maar gewoon bij Ajax blijven?
Ik vind het nu belangrijk om hier te blijven en ervaringen op te doen. Ik wil altijd spelen en mijn conditie is nu goed. Ik ben momenteel niet van plan naar een andere club te gaan. Deze club heeft mij erg geholpen en veel voor mij gedaan. Ik ben bereid hard te werken om mijn positie hier te behouden.”

Met welke spelers klik je na het vertrek van Davinson Sánchez het best binnen de A-selectie?
“Met David Neres en Manuel (Luis Manuel Orejuela, SZ.), omdat we dezelfde taal spreken. We praten vaak over onze kansen die mogelijk nog zullen komen en die we maximaal willen benutten.”

Tenslotte; was jij verrast door het besluit van de club om te stoppen met Marcel Keizer?
“Ja. Hij kwam met goede intenties en heeft goed werk verricht, maar waarschijnlijk heeft de uitschakeling in de Champions League, Europa League en de beker tot deze beslissing geleid. Zo gaan die dingen nu eenmaal.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >