Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax zet in op Ten Hag als opvolger van Keizer

Een kale man in een auto, gespot bij de slagboom van de Johan Cruijff Arena, houdt sinds donderdagavond laat de gemoederen bezig. Het blijkt sowieso niet Peter Bosz, maar misschien wel Erik ten Hag te zijn geweest. Ajax hoopt Ten Hag te strikken als opvolger van Marcel Keizer.

22 december 2017 - 00:06
UsershyraDesktopajax_dataimages4a167dca49e8e49eba2af11a3dc94d3e_normal
Ten Hag won dit seizoen met FC Utrecht van Keizer in de Arena. © Pro Shots

Het bestaat niet dat je driekwart van je technische staf ontslaat zonder een Plan B achter de hand te hebben en inderdaad, het lijkt erop dat Ajax alvast wat voorbereidingen heeft getroffen. Er schijnt al eens informeel met Ten Hag te zijn gesproken, De Telegraaf maakt melding van concrete interesse.

Als het aan Ajax ligt, wordt Ten Hag spoedig gepresenteerd als nieuwe trainer. Wel moet eerst zijn contract bij FC Utrecht worden afgekocht, maar dit kan voor het vastgestelde bedrag van 700.000 euro. Met Utrecht presteert Ten Hag al diverse seizoenen ruim boven verwachting.

Het idee is om Alfred Schreuder (45) als assistent te koppelen aan de 47-jarige Ten Hag. Schreuder is momenteel assistent-trainer van Hoffenheim, waar hij samenwerkt met Julian Nagelsmann. Hopelijk heeft hij het kunstje daar goed afgekeken, want jongeling Nagelsmann wordt een zeer grote toekomst voorspeld.

Het grappige is dat Overmars anno 2012 bij Go Ahead Eagles al eens Ten Hag aanstelde als trainer, maar juist die zomer vertrok hij naar Ajax. Ten Hag slaagde er vervolgens in om Kowet via de play-offs naar de eredivisie te loodsen, al maakte hij zelf de overstap naar het tweede elftal van Bayern München en toen die ploeg kampioen maakte. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >