Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax helpt Fortuna met transfer Schuurs uit geldzorgen

We kennen geen cijfers tot op de komma, maar met een beetje rekenwerk kunnen we wel achterhalen hoeveel Perr Schuurs minimaal heeft gekost. Fortuna Sittard stelt, dankzij de transfer van Schuurs naar Ajax, uit de financiële zorgen te zijn.

08 december 2017 - 10:19
UsershyraDesktopajax_dataimages4a65d9d941de3c6ce0ef0988a0278b8f_normal
Schuurs draagt het Ajaxshirt pas vanaf de zomer van 2018. © Ajax Images

Zoals zo veel clubs in de Jupiler League, beleeft Fortuna zware tijden. Sportief gaat het met een tweede plaats op de ranglijst inmiddels weer wat beter, maar financiële problemen zijn niet zomaar opgelost.

Behalve als je je grootste talent, achttien jaar jong, weet te slijten aan een topclub vlak nadat je zijn contract hebt verlengd. Precies dat is wat Fortuna heeft gedaan. Dat levert nu een zak geld op en daar draait de club ook niet omheen.

“Voor Fortuna is dit sowieso een megadeal. En een recordbedrag in de eerste divisie. Meer kan ik niet zeggen,” stelt Johnny Creemers, gedelegeerd commissaris van de club, tegenover De Limburger. Creemers voegt nog wel toe dat het tekort van 1,1 miljoen euro direct is weggewerkt.

En dat er geld over blijft voor extraatjes, zoals het optuigen van de jeugdopleiding en commerciële afdeling. Hoewel het geld mooi is meegenomen, is Fortuna vooral blij dat het een product uit de eigen opleiding levert aan Ajax.

“Met Ajax heeft Perr alles wat hij wenst. Al zal hij ook een echte Fortunees blijven. En wij zijn opeens zowel sportief als financieel een gezonde club,” vervolgt Creemers.

De vader van de centrale verdediger, Lambert Schuurs, voegt nog toe dat zijn zoon in principe is gehaald voor het eerste elftal. “Anders kan hij altijd nog terecht bij Jong Ajax.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >