Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax heeft 9,5 miljoen euro over voor linksbuiten Bandé

Hebben jullie wel eens gehoord van Hassane Bandé? Nou, wij eerlijk gezegd niet. Maar hij kan wel eens de volgende grote aankoop van Ajax worden. De club heeft zo’n 9,5 miljoen euro over voor de linksbuiten van KV Mechelen.

04 december 2017 - 10:39
UsershyraDesktopajax_dataimages7bd5c26e71cbb04a0702bd831cd2c83c_normal
Misschien blijkt Bandé eenmaal in Ajaxshirt wel een tropische verrassing. © Pro Shots

Het eerste bericht over Bandé verscheen maandag in De Telegraaf en sindsdien duiken er meerdere publicaties uit zowel Nederland als België op het verhaal, om maar even aan te geven dat zich rook ontwikkelt omdat er daadwerkelijk een vuurtje brandt.

Bandé is negentien jaar oud en afkomstig uit Burkina Faso. Hij speelt sinds dit seizoen voor KV Mechelen, dat slechts vijftiende staat in de Belgische competitie, en maakte in elf wedstrijden al acht doelpunten. Hij ligt tot de zomer van 2021 vast, vandaar de hoge transfersom van ruim 9 miljoen euro.

Grappig genoeg liet topclub Anderlecht Bandé nog niet zo lang geleden lopen... De goede prestaties van Bandé hebben niet alleen interesse gewekt in Amsterdam, ook clubs als PSV, Belgische toppers en diverse grote Europese clubs zien zijn komst zitten.

Er zal in de toekomst met Ajax onderhandeld moeten worden, want Ajax en Mechelen zijn het al eens en de speler is ook bijna persoonlijk akkoord.

We vangen links en rechts geluiden op dat Bandé mogelijk deze winter al de overstap maakt naar de eredivisie, maar De Telegraaf rept hier met geen woord over. Daarom gaan we voor het gemak maar even uit voor een versterking voor volgend seizoen.

Met Bandé erbij als linksbuiten, al kan hij eventueel ook rechts spelen, wordt het linksvoor erg druk bij Ajax, dat ook beschikt over Amin Younes, Justin Kluivert en Dennis Johnsen.

De kans is zeer aanwezig dat Younes komende zomer vertrekt. Je kunt stellen dat hier alvast op wordt ingespeeld.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >