Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Terugblik: 2017 in vijf prachtige momenten

Kalenderjaar 2017 was bijzonder voor Ajax. Het was een jaar waarin we samen vreugde en verdriet deelden. Er waren tranen van oprechte vreugde, maar ook van intens verdriet. Er was woede, over de gang van zaken, maar net zo goed totale euforie. We waren terug in Europa, maar alweer snel terug bij af. Via vijf mooie momenten blikken we terug.

29 december 2017 - 13:27

Viergever in extremis
Zelden zal een Ajaxtreffer zo intens zijn bejubeld als die van Nick Viergever in Gelsenkirchen. De ploeg van Peter Bosz stond op het randje van uitschakeling, maar de verdediger dook in de 111e minuut op in de vijandelijke zestien en blokte met alles wat hij had de bal die vervolgens granaathard en hoog tegen de touwen ging. Plots konden we de halve finales ruiken. We werden gek. Ongekende emoties.

Afterparty na galavoorstelling tegen Olympique Lyon
‘We are back’ kreeg thuis tegen Lyon langzamerhand steeds meer gestalte. De ploeg van Peter Bosz boekte een eclatante 4-1 overwinning op de Franse topclub. De finale... Zouden we de finale halen joh? Pfoe... De chemie die er tijdens de wedstrijd en na afloop was tussen spelers en supporters was ongekend mooi. Als je deze beelden terugkijkt, dan zou je er emotioneel van kunnen worden. Je bent gewaarschuwd.

‘Andre Onana. Onana!’
Dit blijft een heerlijk moment, waar wij op de redactie in ieder geval ontzettend veel lol om hebben gehad. Ajax kreeg het in de terugwedstrijd in Lyon nog knap lastig. Man, man, man, wat was het spannend... Mede door het prachtige stiftje van Kasper Dolberg bereikte Ajax met hangen en wurgen de Europa League-finale. De interviews na afloop zijn prachtig. Zo ook deze met algemeen directeur Edwin van der Sar, die midden in een interview Andre Onana erbij haalt. Onvergetelijke beelden die wij nog wel eens terugkijken.

Matthijs de Ligt schor van het juichen met uitvak
Dat er flink gejuicht was na het laatste fluitsignaal in Lyon, bleek ook wel toen Matthijs de Ligt voor de draaiende camera van de NOS verscheen om tekst en uitleg te geven. De jonge verdediger was flink uit zijn bol gegaan met de meegereisde supporters in het uitvak en was daarbij zijn stem een klein beetje kwijtgeraakt. Het resultaat daarvan kun je nog eens terugluisteren via onderstaand filmpje.

Ajaxsupporters nemen Stockholm over
Op de dag van de finale tegen Manchester United kwam Ajax met het befaamde ‘we are back-filmpje’. Het was een prachtige en zonovergoten dag, waar jong en oud, gehuld in rood-wit, de straten van Stockholm bevolkte. De sfeer was zo godvergeten goed en tjongejonge, wat waren we trots. Ook in Amsterdam lieten Ajaxsupporters zich van hun allerbeste kant zien. Over de finale zelf zullen we het - om de sfeer nu niet te verpesten - maar niet hebben, maar god, wat was het feestje in aanloop naar de wedstrijd mooi.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >