Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech vindt de uitfluiters geen echte Ajaxsupporters

Ajax - Roda JC was een wedstrijd met twee gezichten. Het lelijke gezicht miste zijn uitwerking niet, want er werd gemopperd op de tribunes. Flink gemopperd. Hakim Ziyech kreeg het persoonlijk te verduren en is niet blij met de fluitconcerten.

26 november 2017 - 14:31
UsershyraDesktopajax_dataimages5d5d08d72dbb5e47602bb4995cf50cc8_normal
Net als Ajax toonde Ziyech zondagmiddag twee gezichten. © Pro Shots

Ziyech speelt al een aantal weken niet zijn beste wedstrijden in Ajaxshirt, maar ondanks het vele balverlies weet hij ook gevaar te stichten. De nummer tien kwam in de tweede helft, met Frenkie de Jong aan zijn zijde, een stuk beter voor de dag.

Ajax liep uit naar 5-1, maar als Ziyech weer eens van afstand schoot – dat wil sinds zijn transfer maar niets opleveren – klonken er fluitconcerten vanaf de tribunes. De speler werd hier na afloop mee geconfronteerd, voor de camera van de NOS.

“Ik heb het gehoord,” beaamt hij dat de boodschap van het publiek dus overkwam. “Je weet toch, supporters die hun eigen spelers uitfluiten, kan ik geen supporters noemen. Je hoort je ploeg te steunen, ondanks dat het even minder gaat.”

“Weet je, vorig seizoen was Traoré degene die werd uitgefloten, dit jaar is het iemand anders. Prima. Het is niet leuk, ik weet wat ik het team kan brengen, ik doe stinkend mijn best. Ook als ik niet in de wedstrijd zit, kan ik gevaarlijk zijn.”

Dankzij diverse goede acties verstomde het gefluit een beetje, maar na een kansloze poging van afstand nam het gefluit weer toe. De precieze reden weet Ziyech niet. “Die vraag moet je bij de supporters neerleggen. Het gaat niet in mijn hoofd zitten.”

“Ik doe gewoon nog steeds wat ik denk dat het beste is. Als het fout gaat, probeer ik het gewoon nog een keer. De trainer verwacht dat ik risico’s neem en zolang de trainer er vertrouwen in heeft, maakt het me niet uit wat de mensen vinden. Perfectie bestaat niet, het gaat niet altijd zoals je wilt.”

Wij van Ajax Life wilden Ziyech graag zelf vragen wat hij ervan vond, maar wegens drukte rondom de speler kwam het niet tot een vraaggesprek. We hoorden Ziyech tijdens het weglopen van het NOS-interview wel nog steeds mopperen over het gefluit.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >