Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Werkgroep om kunstgras te verbannen alweer opgeheven

Alle mooie verhalen ten spijt, de werkgroep die als doel had kunstgras uit de eredivisie te weren, bestaat al niet meer. Er komt dus geen doorbraak, al bezweren betrokkenen dat nu aan een veel groter plaatje wordt gewerkt.

30 november 2017 - 09:23
UsershyraDesktopajax_dataimagese9baec90e16d34c53ac0a8fc9134035a_normal
Blijkbaar is werkelijk alles veranderen simpeler dan kunstgras weren... © Pro Shots

Het nieuws over het ontbinden van de werkgroep lezen we in het Algemeen Dagblad, dat donderdag met een uitgebreid stuk komt over dingen die achter de schermen gebeuren. Na een handvol vergaderingen viel het doek alweer.

Waarom? Te veel gedoe, over verschillende belangen, over geld, door complicaties. Iets kleins als kunstgras afschaffen in de eredivisie lukt dus niet, daarom wordt maar weer eens ingezet op het veranderen van het complete Nederlandse profvoetbal.

Ook dat mislukte vorig seizoen. Er werd tegen zaken als een play-offs om de landstitel gestemd, maar een paar maanden later liggen de zaken weer anders. “Er is wel degelijk een brede bereidheid om door te pakken, om dingen echt te gaan veranderen,” aldus Jacco Swart van de Eredivisie CV.

“Dat clubs eigen, individuele belangen hebben, is evident. Door zaken nu in samenhang op te pakken, praten we over een totaalpakket: een grondig veranderingsplan. Niet alleen kunstgras aanpakken, maar ook alles wat daar direct aan raakt.”

Daarmee wordt dus de opzet van de competitie bedoeld, maar ook zaken als verdeling van televisiegelden, bescherming van de kwaliteit van jeugdopleidingen en het verbeteren van het stadionbezoek van fans.

Klinkt allemaal leuk, maar eerst maar eens zien. Er zijn in het verleden zo veel plannen geweest, die stuk voor stuk mislukten, dus enige scepsis is op zijn plaats. Maar wie weet loopt het dit keer anders en volgt er echt een revolutie, we gaan het meemaken.

Een termijn durft Swart al niet meer te noemen, liever herhaalt hij nogmaals dat alles in de toekomst anders zal gaan. Voorlopig zijn we dus niet af van het nepgras in de eredivisie, waardoor het signaal van Marc Overmars om geen Ajacieden meer te verhuren misschien wel aan sterkte wint.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >