Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hattrick Eriksen helpt ook bankzitter Schöne naar het WK

We kunnen ons zomaar voorstellen dat Lasse Schöne zeer blij is met Christian Eriksen. Dankzij drie treffers van Eriksen slaagde Denemarken erin om Ierland (1-5) opzij te zetten en mag het de koffers pakken voor het WK, dat in de zomer van 2018 wordt gespeeld.

14 november 2017 - 21:34
UsershyraDesktopajax_dataimages558c2bb519e486ac0825d0f2ada4d05e_normal
Na het EK van 2012 lonkt voor Schöne zes jaar later het WK. © Pro Shots

De Denen kwamen in Dublin als winnaar van een tweestrijd met Ierland uit de bus. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Denemarken slaagde er voor eigen publiek, in Kopenhagen, niet in te scoren en kwam in de terugwedstrijd ook nog eens rap op achterstand.

Even rap als Denemarken op achterstand kwam, liet het dat schrikmoment ook achter zich. Een eigen doelpunt had de bonus van dubbel tellen als het gelijk zou blijven, maar een rake knal van Eriksen maakte al in de 32ste minuut aan alle onzekerheid een einde.

Ierland moest twee keer scoren en dat ging nooit gebeuren. Het was juist Eriksen die nog twee maal doel trof, eens te meer vanaf randje zestien. Hij was deze kwalificatiereeks bij maar liefst veertien Deense goals betrokken, zo'n driekwart van het totaal en zonder dat hij stuitte op een ploeg als Andorra. Vlak voor tijd bepaalde Nicklas Bendtner de eindstand uit een penalty op 1-5.

Vandaar dat Schöne zich mag opmaken voor zijn eerste eindtoernooi op mondiaal niveau. De routinier van Ajax, hij is 31 jaar oud, nam in 2012 al deel aan het EK en kwam tijdens twee van de drie groepsduels in actie. Wie weet komt Kasper Dolberg tegen die tijd ook weer in beeld bij de nationale ploeg. De spits was vanwege zijn vormdip tegen Ierland eventjes niet nodig.

De overige treffers kun je bekijken door even de tijdlijn van Ziggo Sport te bezoeken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >