Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman vindt wisselen bij Ajax geen probleem

Joël Veltman is onderweg voor twee vrij nutteloze oefenpotjes van Oranje, tegen Schotland en Roemenië. Daar hoort ook persaandacht bij. Vragen over Ajax en het wisselbeleid zijn dan onvermijdelijk.

08 november 2017 - 10:33
UsershyraDesktopajax_dataimagesdef75afc988c1fee9249181ce7f3cf87_normal
Veltman en Huntelaar, een van de mannen die van basis naar bank gingen. © Pro Shots
“Het is wel eens beter geweest,” antwoordt Veltman op de vraag hoe het met de verdediger gaat. “Je werk neem je meestal mee naar je andere werk. Ik had liever hier met een overwinning gestaan.”
 
Veltman doelt uiteraard op de verliespartij tegen FC Utrecht. Hij weet dat je “bij Ajax goed moet spelen en moet winnen. Bij andere teams is winnen voldoende, daar hoor je niemand dan over,” zegt hij tegen de mannen van Voetbal Inside
 
Wat verrassend kan zijn voor sommige Ajacieden op de tribune: de aanvoerder ziet dat Ajax ‘kleine stapjes’ de goede kant op zet. Dan is het na vijf winstpartijen zonde als je verliest van Utrecht. 
 
Het zoeken naar de juiste basis door trainer Marcel Keizer en de wisselingen in het elftal ziet hij, ook best verrassend, als positief. “Ik vind dat wel lekker, ook naar andere jongens toe. Dat houdt de boel wel scherp, denk ik. Natuurlijk heb je dan te maken met teleurstellingen. Als je vijf wedstrijden in de basis staat en dan één keer niet, dan is dat altijd een teleurstelling. Maar het is wel lekker voor de concurrentie.”
Ook over de wissels tijdens de wedstrijd zijn niet alle spelers en Ajaxfans echt te spreken. Lasse Schöne was bijvoorbeeld zondag nog kritisch na het duel: “Ik word niet snel boos, maar ik was niet blij, nee. Dat klopt. Ik vond het geen goede wissel.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >