Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek debuteert met overwinning bij Oranje

Het Nederlands elftal heeft ook de tweede oefenwedstrijd tijdens deze interlandweek gewonnen. De afzwaaiende bondscoach Dick Advocaat zag zijn ploeg met 3-0 winnen van Roemenië. Er werd verwacht dat Donny van de Beek mocht debuteren en hem werd ook krap tien minuten speeltijd gegund.

14 november 2017 - 20:50
UsershyraDesktopajax_dataimages109336838e689f0aee1c02864d608043_normal
Gelukkig voor Donny, het trainingspak mocht uit! © Pro Shots

Er werd nu vaker gewisseld, in totaal zes keer, maar Van de Beek moest tot de slotfase wachten voordat hij erin mocht. Misschien omdat er binnen de lijnen steeds meer sprake was van los zand en Advocaat niet te veel risico wilde nemen terwijl Oranje voor stond. Wie het weet, mag het zeggen.

De trainer had dit keer basisplaatsen ingeruimd voor Matthijs de Ligt en Joël Veltman, die centraal achterin niet konden voorkomen dat de Roemenen in de tweede helft met enige regelmaat een bal op doel afvuurden. Gelukkig voor de Oranjehemden was toen al twee keer raak geprikt en volgde een derde keer.

Het gebeurde maar liefst drie maal op aangeven van rechtsbuiten Steven Berghuis. De eerste keer bediende hij Memphis Depay, de tweede keer was Ryan Babel eindstation van een vlotte aanval. Berghuis begeleidde de bal vanuit een vrije trap ook naar het hoofd van Luuk de Jong, die voor de 0-3 zorgde. Het waren schaarse hoogtepuntjes op een tegenvallende avond in Boekarest. 

De volgende interlands staan voor het Nederlands elftal op het programma terwijl de rest van de wereld zich voorbereidt op het WK. Engeland en Spanje worden bijvoorbeeld opgetrommeld, al is nog niet bekend welke bondscoach in het voorjaar van 2018 de selectie samenstelt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >