Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Slapen in volledige Johan Cruijff Arena's

Ik ga eerlijk tegen jullie zijn. De foto boven deze blog is natuurlijk hartstikke grappig en leuk, maar het plaatje maakt mij toch een tikje jaloers. Waarom? Dat leg ik hieronder uit.

23 november 2017 - 15:20
UsershyraDesktopajax_dataimages155e87785bebf1d391ab43d17a77ca85_normal
Elke morgen wakker worden in het doel van Andre Onana. Keano doet dat! © Keano

Inmiddels werk ik zo’n drie weken bij Supportersvereniging Ajax. Ik doe onder andere veel redactiedingen voor de Ajax Kids Club. Dit zijn Ajaxsupportertjes en leden tot dertien jaar. Voor het volgende clubblad Ajaciedjes schreven we een prijsvraag uit, waarin we de kleinste leden vroegen ‘wie de tofste Ajaxslaapkamer’ heeft.

Nou, dat hebben we geweten. De mailbox van Lucky stroomt inmiddels volledig over met fantastische foto’s van complete Ajaxpaleizen. En hoe tof dat ook allemaal is, het maakt mij met terugwerkende kracht jaloers.

Ik kwam vroeger op mijn slaapkamer niet heel veel verder dan een poster van Edgar Davids en Ronald de Boer. Dat was het wel zo’n beetje.

Ik kwam vroeger op mijn slaapkamer niet heel veel verder dan een poster van Edgar Davids en Ronald de Boer. Dat was het wel zo’n beetje.

Dan heeft de kleine Ajaxfan van vandaag de dag het een stuk beter voor elkaar! Man, man, man, wat een toffe foto’s komen er binnen. Het ventje op de foto boven deze blog heet Keano. Hij is een van de deelnemers en slaapt gewoon in het doel van Andre Onana.

Ik ben inmiddels 39, dus ik hoef daar bij de vriendin niet mee aan te komen. Er is - naar haar smaak - al genoeg onnodig Ajax in haar leven, dus de slaapkamer blijft waarschijnlijk zoals hij is. Als ik plots met een Ajaxzitzak, Ajaxwekker, Ajaxpoef, Ajaxdekbed of andere Ajaxversiersels aan kom zetten, slaap ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid beneden op de bank.

Op de slaapkamer van dochter Emma is wel ruimte voor wat Ajaxdingen, maar ze is tevreden met haar drie posters: De volledige Ajaxselectie, Hakim Ziyech en Kasper Dolberg. Dat vindt ze als inmiddels dertienjarige tiener ook wel genoeg.

Tja, was ik maar een dikke dertig jaar jonger. Dan zou ik het wel weten. Dan zou ik mijn slaapkamer - net zoals al die kinderen die meedoen aan de prijsvraag - eens flink onder handen nemen. Inspiratie genoeg, door alle fraaie foto’s die uit Lucky’s mailbox stromen.

Echt, volledig rood-witte slaapkamers schieten aan mij voorbij. Wanden vol toffe Ajax graffiti en wandtekeningen. Creatieve papa’s en mama’s helpen hun kroost met geweldige schilder- en bouwwerkzaamheden. Kinderen slapen, serieus waar, in volledige Johan Cruijff Arena’s. Het kan allemaal niet op.

Thuis maar eens zoeken of ik die Ronald de Boer en Edgar Davids poster nog ergens heb. Ik weet dat de vriendin Edgar vroeger wel kon waarderen. Misschien kom ik ermee weg.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >