Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sinkgraven: 'Joël verdient een schouderklopje'

Terwijl veel van zijn collega’s voor hun land uitkwamen, bleef Daley Sinkgraven achter in Amsterdam. Daar trainde hij niet alleen heel hard, ook bracht hij tijd door met familie en vrienden en zag hij kans een blogje te tikken voor op de clubwebsite.

15 november 2017 - 15:40
UsershyraDesktopajax_dataimages774b4d389b6df18ac5acd1e7db78c607_normal
Sinkgraven leest vaak dingen over Veltman die hij onterecht vindt. © Pro Shots

In zijn blog op het digitale huis van Ajax neemt de linksachter het op voor teamgenoot Joël Veltman, die afgelopen dinsdag namens Oranje negentig minuten meespeelde tegen en won van Roemenië (0-3).

“Ik lees regelmatig dingen over hem die echt niet terecht zijn," doelt Sinkgraven op de kritiek die Veltman regelmatig te verduren krijgt. "Lastig vind ik dat. De mensen die dat schrijven maken Joël niet elke dag mee, dus hebben ze geen idee. Jammer. Wat mij betreft verdient hij echt een pluim voor alles wat hij doet,” steekt Sinkgraven de loftrompet over zijn aanvoerder.

Tijdens de interlandperiode had Sinkgraven ook tijd om zijn maten te zien, zo schrijft hij. “Al van jongs af aan verschillen mijn vrienden en ik van clubvoorkeur. Ik was sowieso altijd voor Ajax en Zlatan was mijn grote held. Als ik buiten voetbalde met vriendjes wilde ik ook altijd Zlatan zijn."

"Ik vind hem nog steeds een inspirerend mens. Als atleet, maar ook als persoonlijkheid. Die man heeft zo’n enorm ego. Hij doet compleet zijn eigen ding, trekt zich van niemand iets aan en kent geen onzekerheden. Erg extreem natuurlijk, maar toch inspirerend.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >