Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

PSV'er Van Ginkel vindt beeldvorming rond Ajax beetje onzin

Er wordt rondom Ajax een beetje gedaan alsof het lek boven is. Reden hiervoor is het Avondje NAC, dat de grootste uitzege ooit opleverde. Het werd maar liefst 0-8. PSV’er Marco van Ginkel is verbaasd over de positieve kritieken die Ajax krijgt.

24 november 2017 - 10:11
UsershyraDesktopajax_dataimagesc7723a09512de4242e86504ee4e7c67b_normal
De meeste Ajacieden zijn dit seizoen juist helemaal niet zo positief. © De Brouwer

Over acht punten verschil gesproken, dat is precies de voorsprong die PSV koestert ten opzichte van Ajax. Dit komt deels doordat PSV een beetje boven zijn stand leeft, elf van de twaalf wedstrijden winnen slaat eigenlijk nergens op, maar Ajax valt gewoon tegen.

Ajax is zo wisselvallig dat een pijnlijke thuisnederlaag tegen FC Utrecht (1-2) wordt gevolgd door een achtklapper tegen NAC. Wisselvalligheid is over het algemeen geen kenmerk waarmee je aan het einde van de rit kampioen wordt. De situatie is penibel.

Van Ginkel vindt het daarom een beetje opvallend dat Ajax er zo goed vanaf komt in de media. “Ajax wint met 8-0 van NAC en dan is het gelijk weer allemaal top en dit en dat. Hoe anders was dat een paar weken terug,” vraagt de aanvoerder van PSV zich af in De Telegraaf.

“Ik denk dat wij op dit moment het meest stabiele team zijn. We staan niet voor niets zo ver voor. We kunnen onszelf op genoeg vlakken verbeteren. Maar qua punten hebben we niet veel te klagen hè.”

Van Ginkel verbaast zich erover dat dingen PSV worden misgund omdat de ploeg de laatste twee duels pas in de blessuretijd won. “We kregen iedereen over ons heen. Mij maakt het niet uit, winnen is het belangrijkste. Aan het einde van de rit heeft niemand het er meer over.”

Over een week of drie komen we Van Ginkel tegen in de Johan Cruijff Arena, als PSV op bezoek komt voor de topper tegen Ajax. Als de Ajacieden nog iets willen, moet dat duel worden gewonnen. Het maakt niet uit hoe. Bloed aan de palen, darmen in het net. Dat geldt overigens ook in de weken voor en na Ajax - PSV, als je het ons vraagt.

“Natuurlijk wordt Ajax-uit een belangrijke wedstrijd,” trapt Van Ginkel een open deur in. “Maar laten we eerst maar eens zorgen dat we ook dan nog acht punten voorstaan. En misschien wel meer.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >