Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Prijsvraag

Ontmoet wereldvoetballer Neeskens en ontvang zijn boek!

‘Johan Segundo’ was een aardig bedoelde bijnaam voor Johan Neeskens, in de tijd hij met Johan Cruijff bij FC Barcelona speelde. Dat doet geen recht aan de geweldige en unieke voetballer die ‘Nees’ was. Twee leden van SV Ajax kunnen hem ontmoeten!

01 november 2017 - 17:15
UsershyraDesktopajax_dataimagese8213cf3060d8bf993635adae92fa2f4_normal
Neeskens moet even worden opgelapt door fysio Henk de Haan. © SV Ajax/Guus de Jong

Ajax had in de gouden jaren zeventig een paar geweldige karakters in de selectie. Neeskens was daar één van. Met mannen als Ruud Krol, Johan Cruijff, Wim Suurbier en Sjaak Swart werd vanuit Amsterdam eerst Europa en daarna de wereld veroverd.

Hard werken, knokken voor iedere meter en ondertussen ook technisch vernuftig voetballen. Neeskens werd daarmee vanaf zijn komst naar Ajax in 1970 een onmisbaar onderdeel van de motor van trainer Rinus Michels. 

Typisch Neeskens is volgens de middenvelder zelf: “Ik kleunde er altijd in, met volle overgave. En dat ik soms bont en blauw werd getrapt, deed me niks. Zo lang je kunt blijven lopen, kun je voetballen, ook met pijn.”

Woensdag 15 november wordt vanaf 16.30 uur het boek ‘Johan Neeskens, wereldvoetballer’ gepresenteerd in Zeist. Jaap Visser is de schrijver, Kick Uitgevers geeft het monumentale document uit

Twee volwassen leden van Supportersvereniging Ajax kunnen Neeskens bij die presentatie ontmoeten. Hoe? Mail jouw mooiste herinnering aan Neeskens naar redactie@svajax.nl. Doe dat snel, want woensdag 8 november kiezen we de twee gelukkigen uit.

Vermeld in die mail jouw lidnummer, postcode, voornaam, achternaam en telefoonnummer.

De winnaars berichten we woensdag 8 november direct over de details van de boekpresentatie en de ontmoeting met Neeskens.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >