Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Liefde gaat door de maag

Het missen van Europese avondjes bezorgt me een behoorlijk lege maag dezer dagen. Na een weekje voetbalvasten had ik daarom stevige trek.

09 november 2017 - 09:06
UsershyraDesktopajax_dataimages5d6ea3eb216a74429f2d62fe84b400ce_normal
Ajax - FC Utrecht gaf een zure bijsmaak. © De Brouwer

Utrecht-thuis voelde als een prima affiche om de honger mee te stillen. Helaas smaakte het gerecht dat op tafel kwam vrij fantasieloos en droop ik met mijn broer teleurgesteld en 'hangry' af. Een extra Michelinster is ver uit zicht. 

Mijn seizoenkaart geeft al enige tijd toegang tot het sterrenrestaurant dat de Johan Cruijff Arena heet. De plek waar je doorgaans bijzondere ingrediënten en heerlijke recepten kan proeven, en als je mazzel hebt een (zingend) engeltje ervaart dat over je tong piest.

De reputaties van de chef koks in de Arena zijn wijdverspreid en wie wil daar nou niet heerlijk tafelen? Hierbij neem ik voor lief dat de prijzen voor een tafeltje behoorlijk hoger liggen, dan zeg een gemiddeld eetcafé in de Domstad. 

Slechts sporadisch proefde ik tegen Utrecht een stukje salsa op mijn rechtertong.

Dat gezegd hebbende, vallen de exquise gerechten in de Arena dit seizoen nog wel eens tegen. Het watertanden is me even ontgaan, de laatste recepten lieten daarvoor te weinig tot de verbeelding over. En dat ligt niet eens aan de ingrediënten zelf, waarvan ik het overgrote meerderheid individueel lekker vind.

Het geheel wordt helaas weinig verheffend geserveerd, waardoor je je soms stilletjes afvraagt of die exclusieve reputatie nog wel terecht is. Slechts sporadisch proefde ik tegen Utrecht een stukje salsa op mijn rechtertong, met een eenmalige zoete uitschieter na de gelijkmaker. Helaas overheerste vooral de zure bijsmaak. 

Het is ook allemaal maar een kwestie van smaak, maar er was toch wel meer uit de mooie ingrediënten te halen die we op ons bord kregen? Tegen Utrecht miste er wat mij betreft allesbinder, peper en de snufjes van een (ervaren) master chef die het in een mooi recept giet. Met alle respect leek het bijna alsof de restaurateur het werk aan de souschefs had gelaten langs de lijn.

Over de smaak van het Domstadgerecht valt helaas niet veel meer te twisten. Dat recept zou ik niet meer van de menukaart kiezen, gevoed door de gedachte dat dit eten niet snel zal leiden tot nieuwe Michelinsterren.

Ik hoop wel dat de koks snel een recept vinden waarbij de ingrediënten heerlijk smaken samen, zodat er weer de broodnodige liefde door de magen gaat in de Arena.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >