Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer zet Dolberg tegen FC Utrecht niet linksvoor

De aanloop naar een wedstrijd van Ajax is dit seizoen pas echt compleet als er discussie ontstaat over de invulling van de spitspositie. Nou, jullie worden op je wenken bediend. Het is vrijdag, zo rond de klok van 14.30 uur, en de discussie is losgebarsten.

03 november 2017 - 13:39
UsershyraDesktopajax_dataimages1a8923103b1673ef131974fb80d78cb6_normal
Dolberg als linksvoor krijgt niet direct een vervolg. © Ajax Images

De discussie levert twee dagen voor de aftrap van Ajax - FC Utrecht in ieder geval alvast een conclusie op: Kasper Dolberg speelt niet als linksbuiten. De Deen mocht zich tegen Willem II laten zien aan de linkerkant, maar bleef onzichtbaar.

“Die kans is niet groot,” aldus Keizer, die tijdens het persgesprek meerdere keren laat blijken dat de gesloten organisatie van Utrecht zich niet zo leent om de Deen linksvoor te parkeren. Bovendien is vaste keus Amin Younes weer fit, al sloot de coach een herhaling zaterdag niet direct uit...

“We probeerden het tegen Willem II met Kasper op links omdat zij met vijf verdedigers speelden. Het liep niet zoals we hoopten, maar dat wil niet gelijk zeggen dat het in de toekomst niet meer zal gebeuren.”

Opvallend is dat de trainer tot dusver Dolberg altijd benoemde als zijn eerste spits. Tot dusver, ja. Keizer hield zich dit keer, toen de vraag voor de zoveelste keer werd gesteld en heel wat basisplaatsen voor Klaas Jan Huntelaar verder, nogal op de vlakte.

“Het is moeilijk te zeggen wie de eerste spits is van Ajax. De beste speelt. Als wij Kasper de beste vinden, komt hij er weer in. We zijn druk met hem in de weer,” meldt Keizer. “Het is de verdienste van Klaas Jan dat hij erin is gekomen. Het is heerlijk om zo’n ervaren speler erbij te hebben.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >