Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer vond VDBeek iets 'te teleurgesteld' door reserverol

Er is een stuk meer duidelijk geworden over het 'niet handige' voorval tussen Marcel Keizer en Donny van de Beek. Keizer gaf in Breda een voorzet die hij naliet in te koppen, maar na Ajax - Gladbach kwam die uitleg alsnog. Van de Beek reageerde iets te teleurgesteld op zijn reserverol.

22 november 2017 - 07:07
UsershyraDesktopajax_dataimagesc96507656bc1d0077b8e4c3881865792_normal
Keizer is van mening dat Van de Beek even moest doorbijten. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Van de Beek begon dit seizoen tien eredivisieduels op rij in de basis, maar moest tegen FC Utrecht plaatsnemen op de bank. Als wisselspeler zag de middenvelder hoe Ajax een pijnlijke nederlaag leed, maar toen was het kwaad al geschied. Donny kon zijn reserverol een beetje moeilijk accepteren, aldus Keizer.

“Donny stond telkens in de basis. Daarom wilde ik het van tevoren zeggen en deelde ik het nieuws voor de tactische training van vrijdag met Donny. 'Je staat er niet in, ik kies voor iets anders,' zei ik. Dan heb je even tijd om de teleurstelling te verwerken. We speelden zondag, dan verwacht ik dat je zaterdag bij de les bent voor een invalbeurt,” aldus Keizer in gesprek met bijvoorbeeld Ajax Life.

“Rond de wedstrijd pakte Donny het goed op, maar op de training merkte ik teleurstelling. Dan moet je even doorbijten. Dit vormt Donny, dat is prima. Hij kwam na de interlands met Oranje lekker terug en pakte het toen goed op. Daar was ik benieuwd naar, want ik had al in mijn hoofd hem weer een basisplaats te geven. Hij moest even laten zien dat-ie niet meer teleurgesteld was.”

“Soms moet het hard, dan krijg je gewoon geen hesje en sta je bij de wissels. Bij Donny wilde ik het anders doen. Dan kan hij reageren en prima, klaar. Hij traint normaal altijd goed, maar was toen eventjes teleurgesteld omdat een trainer iets aangaf. Dat is ook wel weer goed om te zien. Klaas Jan en Lasse reageren ook wel eens, maar die zeggen dan: prima, ik ga keihard trainen dat ik erin hoor. Donny had een dagje langer nodig. Het is nu klaar.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >