Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer neemt het op voor uitgefloten Ziyech

Het viel niet te missen: Hakim Ziyech werd tijdens Ajax - Roda JC (5-1) diverse keren uitgefloten door Ajacieden op de tribunes. Het gefluit was van dusdanig volume dat het Marcel Keizer niet ontging. De trainer neemt het op voor zijn spelmaker.

27 november 2017 - 12:54
UsershyraDesktopajax_dataimages1bacec45ba0ee836fd57c4d538335be2_normal
Ziyech is belangrijk voor Keizer en krijgt zijn steun. © Pro Shots

Het moge duidelijk zijn dat Ziyech zondag niet zijn beste wedstrijd in Ajaxshirt speelde. De nummer tien leed veelvuldig balverlies en maakte ook niet echt haast met het nemen van een hoekschop terwijl Ajax op achterstand stond.

Na meerdere foute passes (op rij) was voor het publiek de maat vol en werd er gemord. “Ik heb een paar momentjes van gefluit gehoord, uiteraard. Of ik dat snap? Nee, ik snap het niet,” aldus Keizer in de microfoon van de NOS.

“Hakim legt een enorm risico in zijn spel en dan kan er wel eens een bal fout gaan. Een paar foute ballen kan ook, maar een minuut later zet hij weer iemand alleen voor de keeper, huppakee,” vervolgt Keizer.

“Dat is het risico wat hij neemt, wat we nodig hebben. Daarom vind ik gewoon dat hij een klassespeler is die bij Ajax hoort te zijn, omdat hij veel creativiteit in zich heeft.”

Ziyech speelde een belangrijke rol bij de gelijkmaker van Kluivert en met Frenkie de Jong erbij op het middenveld ging ook hij beter spelen, maar na wat zwakke schoten van afstand werd er opnieuw gefloten.

Ziyech uitte in diezelfde microfoon eveneens zijn ongenoegen: “Je weet toch, supporters die hun eigen spelers uitfluiten, kan ik geen supporters noemen. Je hoort je ploeg te steunen, ondanks dat het even minder gaat.”

We zijn benieuwd hoe jullie aankijken tegen het fluitconcert voor Ziyech en verzoeken jullie daarom de poll rondom dit artikel te checken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >