Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer is benieuwd naar samenvatting van oefenpotje

Soms speelt Ajax wel eens een wedstrijd dat je denkt: valt hier een samenvatting van te maken? Een nietszeggend oefenpotje, halverwege november, tegen Borussia Mönchengladbach kon zomaar zo'n potje zijn. Maar het was leuk! Marcel Keizer is benieuwd naar de flitsen van een 'aardige wedstrijd'.

22 november 2017 - 08:27
UsershyraDesktopajax_dataimages0b878c5dc3e6f4923d93144a3799a753_normal
Keizer ziet graag een hoog tempo en helpt een handje. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Ajax kwam vooral in de eerste helft aardig voor de dag tegen de nummer vier van de Bundesliga, al moeten we hier wel bij aantekenen dat Gladbach aantrad met een B-ploeg. De tegenstander was in ieder geval serieuzer dan zaterdag tijdens het Avondje NAC, vandaar 2-1 in plaats van 0-8.

“We willen meer variatie, of in ieder geval: minder voorspelbaar zijn. Ik ben blij dat dit er tegen NAC echt af was. NAC was niet goed of wij speelden ze stuk, voor allebei geldt een waarheid, het antwoord krijgen we zondag tegen Roda JC, maar het was aangenamer en leuker om naar te kijken. Het is aardig gelukt om dat een vervolg te geven,” aldus Keizer tegenover onder meer Ajax Life.

De flink verkouden trainer straalde langs de lijn enthousiasme uit en gooide, ook al stond er niets op het spel, een bal snel terug zodat het spel direct kon worden vervolg met een inworp. “We willen natuurlijk tempo spelen. Er gebeurde genoeg leuks, volop dingen om jongens op te beoordelen. We mochten helaas maar 12.000 kaarten verkopen, maar er was ook nog een groepje mensen aanwezig dat wat schreeuwt.”

Keizer vervolgt: “Je kunt van Ajax - Gladbach een prima samenvatting maken, van meerdere minuten, om te laten zien wat er goed en fout ging. Dat is wel lekker na zo'n wedstrijd. Voor de aftrap hebben we de beelden van NAC-uit laten zien om te benadrukken wat er goed ging. Daar zijn we mee doorgegaan en dat is prima, denk ik.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >