Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer hoopt dat fundering onder Ajax stevig genoeg is

Marcel Keizer gaat opnieuw schuiven binnen zijn basiself. Dit keer puur uit nood, omdat de ziekenboeg goed gevuld is. De trainer hoopt dat de basis die Ajax heeft gelegd stevig genoeg blijkt om het gemis van in ieder geval Sinkgraven op te vangen.

25 november 2017 - 07:30
UsershyraDesktopajax_dataimages9ff5d1ee141f1a9e66dcadf970665cae_normal
Het gemis van Sinkgraven laat zich voelen bij Keizer. © Pro Shots

De baas op de bank van Ajax wil graag meer dynamiek in het spel en het onvoorspelbare van 4-3-3 moet eraf. Dat lukte tijdens het Avondje NAC (0-8) uitstekend, al weten we nog steeds niet of dit nou aan Ajax of aan NAC lag.

“Daley zorgde voor veel variatie aan de linkerkant. Hij kan aan de binnenkant spelen, maar ook aan de buitenkant vanwege zijn achtergrond als middenvelder. Dat extraatje gaf veel mogelijkheden,” aldus Keizer in gesprek met Ajax Life over de man die hij moet missen.

Sinkgraven raakte voor de derde keer geblesseerd aan dezelfde knie en hoewel de schade nog niet helemaal in kaart is gebracht, ligt hij er waarschijnlijk een tijdje uit. Verder is het onduidelijk of Nick Viergever (enkel) kan spelen.

Zodoende komt Maximilian Wöber wellicht op de linksbackpositie terecht. Met drie verdedigers aantreden kan ook, maar dan heb je helemaal geen opkomende back meer. Het is zonde dat Sinkgraven zo snel weer in de lappenmand zit, want hij voegde juist iets toe aan het veldspel.

Welke impuls blijft er over als Sinkgraven toch weer moet worden vervangen? Keizer hoopt er het beste van. “Alle jongens kennen de looplijnen, ook de invallers, maar Daley is een heel ander type dan Mitchell Dijks, Viergever of Wöber. Hij kon voor meer variatie zorgen dan die anderen, dat zijn echte verdedigers en die spelen wat vaster.”

Overigens is ook Dijks geen optie. Hij raakte maandag geblesseerd toen Jong Ajax met 4-2 ten onder ging tegen Jong AZ.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >