Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer heeft geblesseerde Younes best gemist

Of Amin Younes inmiddels weer helemaal fris in de kop is, durft Marcel Keizer niet te zeggen. De trainer durft er wel voor uit te komen dat hij Younes best heeft gemist, tijdens het uitduel met Willem II (1-3). Gelukkig zijn de knieklachten van de Duitser verleden tijd.

03 november 2017 - 14:19
UsershyraDesktopajax_dataimagesee10317771fb51ab2e03d5e36d9fd97a_normal
Younes was een keertje afwezig en prompt lukte er links bijna niks. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Er zijn van die Ajacieden die wekelijks bakken kritiek over zich heen krijgen, Younes en Joel Veltman zijn maar twee voorbeelden, maar de linksbuiten doet een keertje niet mee en prompt komt Ajax er amper doorheen op links.

Vandaar de vraag van Ajax Life: miste de trainer Younes terwijl Ajax toch wat worstelde in Tilburg? “Je zegt het goed: soms als iemand een keertje niet speelt, zie je ineens de waarde. Ook al is er constant kritiek,” aldus Keizer.

“Dat hoeft niet alleen nu te zijn. Als je week in, week uit met dezelfde groep traint, weet je heus wel wat iemand kan en welke waarde hij heeft. Valt Younes dan een keertje weg, staat er iemand anders linksvoor. Misschien dat we wel een goede buitenspeler zagen als ik voor Justin Kluivert had gekozen.”

Keizer koos niet voor Kluivert, maar voor de wat statische Dolberg terwijl Willem II met maar liefst vijf verdedigers opereerde. “Dan komt er ook een tactisch verhaal bij kijken, waarin je kunt overlappen met de backs,” vervolgt de trainer, die zich al eens beklaagde dat Ajax niet echt beschikt over opkomende backs.

“Aan het begin van de wedstrijd zag ik wat voorzetjes. Na tien minuten kopte Dolberg een bal op doel uit een voorzet van Veltman. Valt die bal binnen, dan zegt iedereen weer: prima voorzet, twee spitsen voor de goal, doelpunt. Zo zitten statistieken ook in elkaar.”

“Weet je wat het mooie eraan is,” vraagt Keizer zich hardop af, ook in relatie tot de ideale spits voor Ajax. “Veel vragen tijdens deze persconferentie gaat over het feit wie er wel of niet speelt. Dat komt omdat het dicht bij elkaar zit. Of Younes altijd speelt? Ja, precies. Maar van de week dus niet. Dan probeer je een keer iets anders. Omdat het zo dicht bij elkaar ligt, kun je van iedere keuze iets zeggen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >