Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer gaat niet gebukt onder beeldvorming over wissels

De keuzes die Marcel Keizer, soms noodgedwongen, moet maken, houden al het hele seizoen de gemoederen bezig. Dat heeft uiteraard te maken met het chagrijn rondom veldspel en positie op de ranglijst. Toch gaat de trainer niet gebukt onder de kritiek.

28 november 2017 - 10:26
UsershyraDesktopajax_dataimages89c1d5e9d986ff247905b816587650fe_normal
Bij dit artikel hoort uiteraard een foto van Keizer die op de bank zit. © Pro Shots

Keizer moest ook tegen Roda JC (5-1) de oorspronkelijke tactiek weer bijstellen. Hoewel hij nu verkondigt dat met drie verdedigers starten een prima optie is, was er geen betere dag om dit toe te passen dat zondagmiddag toen de ‘nummer laatst’ op bezoek kwam.

Het inbrengen van Frenkie de Jong bracht het gewenste effect en grappig genoeg staat Keizer dankzij zeven scorende invallers bovenaan dit lijstje. Komt dit omdat hij zo goed wisselt? “Daar zijn de meningen volgens mij over verdeeld,” kan Keizer een lach niet onderdrukken.

“Er is altijd sprake van een soort beeldvorming in de voetballerij en dan roept iedereen elkaar na. Dat is prima. Of ik nu goed of slecht wissel, maakt niet uit. Ajax moet winnen. Al pleeg ik het liefst uiteraard goede wissels,” vertelt de trainer op het tv-kanaal van de club.

“Het pakte nu goed uit, een ander systeem spelen is ook altijd leuk om te zien. Er zijn niet veel trainers die met drie man achterop gaan spelen als het bij rust 1-1 staat. Al hebben we de spelers er ook voor, de jongens speelden een uitstekende tweede helft.”

Keizer is inmiddels tevreden over het middenveld en de voorhoede, maar de opbouw van achteruit en het creëren van een overtal op de gewenste plek, zorgt nog steeds voor problemen.

“Feit blijft dat het hapert met de inschuivende man van achteruit. Dat is het enige. Op het middenveld en voorin staan prima spelers, maar achterin staan vier centrale verdedigers en die spelen behoudend. Daarom moeten we blijven zoeken naar de optimale formatie, hoe krijgen we het voor elkaar," vraagt Keizer zich tenslotte af.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >