Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga ziet in nederlaag tegen Legia 'belangrijke les'

De return had een formaliteit moeten zijn. Het liep echter iets anders voor Ajax onder 19. De ploeg van John Heitinga bracht zichzelf in de nesten en zag Legia Warschau met 0-2 winnen. Erger bleef de talenten bespaard, maar het scheelde niet veel.

22 november 2017 - 10:04
UsershyraDesktopajax_dataimages58d107e4ca20fbb7679c45fa2938c314_normal

Door Mike van Damme

Ajax onder 19 had in Polen een marge van drie doelpunten opgebouwd en produceerde vier uittreffers. Die marge bleek maar wat welkom toen het dinsdag op De Toekomst voor een meter liep. De return werd namelijk zeker geen formaliteit.

“Je ziet hoe het kan gaan. We hebben niet geleverd, het was ondermaats. Of het nou met instelling te maken had, of onderschatting, ik weet het niet. We kwamen totaal niet in ons spel, dat moeten we puur bij ons zelf zoeken. We zijn afgetroefd op strijd en passie,” aldus Heitinga in gesprek met Ajax Life.

“We dachten de jongens goed voorbereid te hebben. In Polen speelden we goed, we hebben besprekingen gehouden, tactisch getraind. Maar we maakten uiteindelijk in het veld niet de goede keuzes, er werd te weinig tussen de linies gespeeld, te weinig jongens stonden op. Het is een jonge groep, maar er werd ook weinig gecommuniceerd in het veld. Dat moet echt beter.”

Heitinga spreekt van een belangrijke les voor zijn jongens, die in het vervolg geduld moeten betrachten en meer zorgvuldigheid tonen. “We geven drie flankvrijetrappen in korte tijd weg, dan is het wachten op een tegengoal. Door slordig balverlies komt er onrust. We hebben Navajo (Bakboord, red.) er nog ingezet. Hij zorgde voor iets meer leiderschap en stabiliteit, maar te veel jongens waren ondermaats.”

Het goede nieuws is dat Ajax onder 19 zich plaatste voor de play-offs van de Youth League en dus Europees overwintert, maar dan houdt het wel op. “We hebben schade opgelopen. Volgens mij heeft iedereen in onze laatste linie een gele kaart gepakt. Dat is niet goed.”

“We hebben nu even een baalmoment, maar zaterdag spelen we weer tegen NEC. We zijn door, hebben ons in de competitie al geplaatst voor de kampioenspoule. Er is dus weinig aan de hand. Maar het had een gekke avond kunnen worden.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >