Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Hattricks' van Frenkie en Kluivert allebei een unicum

Zowel Frenkie de Jong als Justin Kluivert heeft zondagmiddag geschiedenis geschreven. Beide Ajacieden waren bij drie doelpunten betrokken. Frenkie als aangever, Justin als afmaker. Aan beide hattricks kleeft een verhaal.

26 november 2017 - 15:10
UsershyraDesktopajax_dataimagesb04434f9b0cbaffedd6694599df5a659_normal
De wedstrijdbal gaat met Kluivert mee naar huis. © Pro Shots

Wij zijn niet dagelijks met de doelpunten van de familie Kluivert bezig, maar we dachten dat vader Patrick vast wel eens een hattrickje had gemaakt in Ajaxshirt. Hij maakte deel uit van een gouden periode van de club, dus dat kan toch haast niet anders?

Wel dus! Dit was de eerste hattrick in de eredivisie van een speler met de achternaam Kluivert. “Dat ga ik er wel even inwrijven bij mijn vader,” merkt Justin met een grote grijns op. “Met dit ben ik hem voorbij, maar met de rest nog lang niet.”

Ook De Jong zorgde voor een unicum. Drie doelpunten voorbereiden is op zich wel vaker voorgekomen, maar niet door een invaller. Frenkie maakte tijdens Ajax - Roda JC (5-1) pas halverwege zijn opwachting, als vervanger van verdediger Zeefuik.

Het is in de geschiedenis van de eredivisie, het eerste seizoen werd in 1956/1957 gespeeld, nog niet voorgekomen dat een invaller drie keer de assist verzorgde.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >