Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Grote beurt voor grasmat Johan Cruijff Arena

Na het verloren thuisduel tegen FC Utrecht (1-2) ging het niet alleen over de slechte vertoning van de Ajacieden, maar ook de slecht uitziende grasmat in de Johan Cruijff Arena was onderwerp van gesprek. Amin Younes kan erover meepraten en vervloekt waarschijnlijk nog dat ene polletje die hem de schlemiel van de middag maakte.

09 november 2017 - 07:27
UsershyraDesktopajax_dataimages177a021ef01d1e85e5c4715cfe5128dd_normal
De slechte plekken in het speelveld zijn deze week vervangen door vers gras. © Ajax Life

Door Floris Roos 

Ruim voor de aftrap tegen Utrecht kijken supporters elkaar bedenkelijk aan. Wat ziet het veld eruit... Overal bruine plekken en als de spelers warmlopen, valt op dat de bal niet overal rolt, maar ook hobbelt. Wij belden richting Arena voor een toelichting en horen dat het Amsterdam Dance Event de boosdoener is. Tijdens dat evenement gingen in het stadion vele duizenden voetjes van de vloer op de klanken van David Guetta, Armin van Buuren, Hardwell en Don Diablo. 

Zo'n evenement is natuurlijk gaaf, maar de grasmat heeft er flink onder geleden. "Voorafgaand aan het Amsterdam Dance Event is een intensief onderhoudsprotocol voor de grasmat opgesteld, met als doel behoud van de mat met optimale bespeelbaarheid," legt een woordvoerster van de Arena uit aan Ajax Life. "Geheel tegen de verwachtingen in liep de grasmat op een aantal plekken schade op, vooral aan de westkant ter hoogte van de grensrechtersstrook." 

Volgens de woordvoerster kon er echter prima gevoetbald worden. "We hebben de speeltechnische eigenschappen van de grasmat voorafgaand aan het Amsterdam Dance Event gemeten, zoals we dat ook voor Ajax - Utrecht hebben gedaan. We constateerden dat de speeltechnische eigenschappen voldeden aan de verwachtingen." 

Toch deelt de woordvoerster onze mening dat de mat er op het oog toch flink gehavend uitzag. "Dat zien wij ook. Dat voldoet ook niet aan onze visuele uitgangspunten. Wij constateerden dat er, vooral aan de westkant, sprake is van visuele schade aan het speelveld. Vervanging van een deel van het speelveld bleek aan die kant noodzakelijk," is dan ook de reactie vanuit de Arena.

Op de vraag of vervanging van de slechte stukken niet mogelijk was vóór het duel tegen Utrecht is de woordvoerster duidelijk: "Voor die wedstrijd waren we niet in staat om de op het oog mindere plekken te vervangen. Dit hebben we afgelopen maandag laten uitvoeren. Verder treffen we zoals altijd alle maatregelen om de grasmat de komende periode weer in optimale conditie te brengen."

Gelukkig heeft het speelveld in de Arena even de tijd om te herstellen van alle beslommeringen. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Ajax staat immers pas voor dinsdag 21 november op het programma. De ploeg van Marcel Keizer ontvangt dan Borussia Mönchengladbach voor een oefenduel op een hopelijk grasgroen veld zonder vervelende polletjes.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >