Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Discussie over teleurstelling hoeft van VDBeek niet

Nog een keertje, dan houden wij er echt over op, hoor. Maar het is wel aardig om de reactie van Donny van de Beek mee te nemen, aangezien hij nou eenmaal toch de hoofdpersoon is in de discussie die ontstond na NAC-uit.

24 november 2017 - 14:14
UsershyraDesktopajax_dataimagesff153054769de5ab334ba2498d317eb2_normal
Donny stelt dat er in feite maar weinig aan de hand is... © De Brouwer

Het verhaal mag jullie inmiddels bekend zijn: Marcel Keizer merkte op dat hattrickman Van de Beek op het veld prima reageerde op zijn wisselbeurt tegen FC Utrecht, maar buiten de lijnen iets minder. Het was vooral onhandig, maar pas in twee instanties gaf de trainer uitleg.

Als de trainer uitleg geeft over een speler en er toch een vorm van discussie ontstaat, is het uiteraard interessant om die speler een microfoon onder zijn neus te duwen. Precies dat overkwam Van de Beek na de vrijdagtraining richting het thuisduel met Roda JC.

“Zoals iedereen die niet speelt, was ik een beetje teleurgesteld. Ik doe altijd voor de volle honderd procent mijn best. Het is iets groter geworden dan het in werkelijkheid was. Ik doe mijn stinkende best, dat is wat ik moet doen,” aldus Donny tegenover Fox Sports.

“Ik bedoel, het zal niet meer gebeuren. Ik heb mijn best te doen, net als iedereen als de trainer voor iemand anders kiest, want dan is het zo. Ik hoop dat het nooit gebeurt,” vervolgt Van de Beek.

“Het is groter geworden dan het in werkelijkheid was. Het is iets tussen ons en er is niet zo veel gebeurd, hoor, maar niet iedereen hoeft het te weten. Het is groter geworden dan het was, denk ik.”

Als je heel goed tussen de regels door leest, of kijkt, of luistert, kun je opmaken dat Van de Beek liever had dat Keizer er niet over was begonnen. Want als de trainer zich niet had versproken in Breda, was Donny’s teleurstelling deze week geen thema geweest.

Afijn, tot zo ver, en weer door!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >