Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt voelt al snel een klik met Wöber

Matthijs de Ligt is nog maar 18 jaar en eigenlijk nog maar net basisspeler in het eerste van Ajax. Toch moet de jonge Ajacied alweer voor de derde keer wennen aan een medespeler centraal naast hem. De tiener past zich echter ogenschijnlijk makkelijk aan.

08 november 2017 - 12:49
UsershyraDesktopajax_dataimages0a7db721108629d80f29d4dffdb26a20_normal
'Max schuift wat vaker door, ik speel iets behoudender,' aldus De Ligt in de nieuwe VI © Pro Shots

Vorig seizoen was het zo vaak een mooi duo: Davinson Sánchez en De Ligt. Natuurlijk, we hadden graag gezien dat de Colombiaan langer bij Ajax was gebleven, maar het liep anders. Daarom begon De Ligt het seizoen met Nick Viergever naast zich. De laatste wedstrijden vormt hij echter een stevig duo met Max Wöber, de nieuwe aanwinst uit Oostenrijk.

“Ik schakel vrij makkelijk om naar een nieuwe situatie,” verklapt De Ligt als Voetbal International hem confronteert met het nieuwe samenwerkingsverband centraal achterin bij Ajax. “De samenwerking en wisselwerking ontstaan gewoon. Door de taalbarrière kon ik met Sánchez bijvoorbeeld weinig communiceren, maar we voelden elkaar goed aan.”

Volgens De Ligt was de klik er ook met Wöber al snel, omdat de taalbarrière hier minder een ding was. “Met Max kan ik in het Engels praten. In ons geval is het goed dat we kunnen overleggen, omdat we allebei in balbezit graag doorschuiven naar het middenveld. Dus praten we over de onderlinge afstemming: wanneer zakt de ene even in, wanneer moet de ander juist doordekken. We moeten niet tegelijkertijd hetzelfde doen,” legt de verdediger uit in VI.

Ook de kracht van de Oostenrijker heeft De Ligt al aardig in beeld, blijkt uit zijn woorden: “Max kan goed het middenveld in dribbelen en heeft een goede pass, ik denk dat ik iets sterker ben in de een-tegen-een-duels met een spits.”

Voor toeschouwers op de tribune is de wisselwerking tussen het nieuwe verdedigingscentrum misschien even wennen, omdat De Ligt vorig seizoen nog wel eens met grote stappen het middenveld in dribbelde. “Max schuift wat vaker door, ik speel iets behoudender. Met Sánchez was het meestal andersom.”

De nieuwe Voetbal International met het hele verhaal met De Ligt en Wöber ligt in de winkels of kun je lezen achter de betaalmuur van Blende.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >