Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen aan kop na winst op puntloze hekkensluiter

Ajax Vrouwen kan de matige seizoenstart een plekje geven: het is namelijk koploper. Vrijdag bood hekkensluiter Excelsior Barendrecht dapper weerstand, maar moest het toch buigen voor de kampioen: 0-2. Door de overwinning staat Ajax nu drie punten los van achtervolger FC Twente.

04 november 2017 - 00:09
UsershyraDesktopajax_dataimages9017013c8877b8c5cfc4f5cf7359f792_normal
Ajax Vrouwen is weer waar het hoort. © Sjoerd Tullenaar

Wetende dat het met Excelsior een puntloze tegenstander trof, schoot Ajax uit de startblokken. Vleugelflitser Linda Bakker gaf meermaals een goede voorzet, maar zag deze telkens niet bij een medespeler eindigen. Mogelijk dat het gemis van Marjolijn van den Bighelaar, die op de bank plaatsnam, voor verwarring zorgde.

Uit hoekschoppen en vrije trappen vielen de meeste kansen te noteren, maar de toeschouwers kregen niet het idee dat het hier kampioen versus hekkensluiter was. Daarvoor hield Excelsior te gemakkelijk stand. Zo kabbelde de wedstrijd voort tot de rust.

Ook trainer Benno Nihom was waarschijnlijk ontevreden over hetgeen hij zag. Bij begin van de tweede helft liet hij daarom zijn ploeg in een 3-4-3 opstelling starten. Hierdoor was het wel einde wedstrijd voor captain Loïs Oudemast, zij werd vervangen door middenvelder Kelly Zeeman.

Excelsior, dat thuis speelde, leek verward door de nieuwe formatie en kon het balbezit van Ajax moeilijker pareren. De openingstreffer was hier exemplarisch voor. De hekkensluiter kwam telkens een stap te laat en kon een Ajax-schot niet kraken. Hoewel de eerste poging nog gekeerd werd door de keeper, was laatstgenoemde kansloos bij de rebound van Inesse Kaagman.

Een half uur voor tijd kwam Van den Bighelaar alsnog in het veld, waar zij samen met Toni Payne kwam te spelen. Payne in de spits, Van den Bighelaar op links: de Huntelaar/Dolberg-variant dus. Deze zet bleek de sleutel tot de nekslag voor Excelsior, waar Van den Bighelaar vanuit haar positie een voorzet binnen wist te werken.

Enkele kansen ten spijt, werd de score niet verder uitgebouwd. Waar de gemiste kansen voor de 0-2 met frustratie werden begroet, kon er na het bereiken van de comfortabele voorsprong wel een lachje van af. Op een rustige manier werd de wedstrijd tot een goed einde gebracht. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >