Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax sluit andere speellocatie in Amsterdam niet uit

Ajaxdirecteur Rutger Arisz laat in de aanstaande editie van Ajax Life weten dat de club onderzoekt waar het over negen jaar in Amsterdam voetbalt. Een ander stadion is geen doel op zich. “Maar als we een andere locatie overwegen, moeten we dat binnen anderhalf jaar wel beslissen,” aldus de plaatsvervangend algemeen directeur.

15 november 2017 - 09:00
UsershyraDesktopajax_dataimages1587ece57874fccc72d8942abb253c34_normal
De Arena is en blijft volop in beeld, een nieuw stadion is geen doel op zich. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

In het voetbal heb je de belangen van de korte en de lange termijn. De voor velen onbekende Arisz is een jaar geleden onder andere aangetrokken om de club ook organisatorisch toekomstbestendig te maken. Nu de geboren Groninger een jaar in dienst is, leek het ons een goed idee hem voor onze supporterskrant eens te vragen naar zijn debuutjaar en de toekomstplannen van de club.

Naast zaken als stadionbeleving, de nabije realisatie van het supportershome en de naamswijziging van de (nu nog) Amsterdam Arena kwam ook de langere termijn aan de orde in zijn directiekamer. Daarbij sprak Arisz niet alleen over de verbouwplannen van De Toekomst, ook keek hij desgevraagd nog een beetje verder vooruit. 

Zo loopt het huidige contract tussen Ajax en de Amsterdam Arena af in 2026. Wat er daarna gaat gebeuren is nu nog onduidelijk, maar achter de schermen wordt daar natuurlijk wel over gesproken. “Wij moeten naar onze eigen toekomst kijken. Wat willen we onze supporters en sponsors bieden? Kunnen we onze sportieve ambities in het huidige stadion verwezenlijken? Als we een andere locatie overwegen, moeten we dat binnen nu en anderhalf jaar wel beslissen,” meldt Arisz in gesprek met Ajax Life. De krant ligt vrijdag bij leden in de brievenbus.

Een nieuw stadion in een ander stadsdeel is dus niet uitgesloten, al benadrukt hij wel dat het geen doel op zich is. “Het is ook een hoop gedoe. Als het in het huidige stadion kan, moeten we dat natuurlijk gewoon doen. Het is op dit moment ook zeker geen onderwerp waarmee we de degens kruisen met de Amsterdam Arena. Al staan zij natuurlijk niet in de kou als we wel ergens anders heen zouden gaan. De huidige grond heeft veel waarde en misschien willen ze wel participeren,” houdt de operationeel directeur alle opties open.

Binnen achttien maanden weten we meer.

Wil je onze krant dit seizoen ook graag lezen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >