Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax plant midweeks oefenduel met 'A German Team'

Ajax heeft iets gevonden om de lange weken zonder midweekse potjes aangenamer te maken. Het plant gewoon een oefenwedstrijd in! De Ajacieden nemen het dinsdag 21 november op tegen Borussia Mönchengladbach.

03 november 2017 - 15:13
UsershyraDesktopajax_dataimages83a02ca78b4599969dc3eb353a1da156_normal
Het verhaal achter die zwarte sjaal is te mooi om te laten liggen. © Pro Shots

Het zijn lange weken voor Ajacieden, zo zonder Europees voetbal tijdens het grootste gedeelte van het seizoen. Aangezien Ajax weinig wedstrijden speelt en de Jupiler League ook niet alles is, werd besloten de nummer zes van Duitsland uit te nodigen.

Ook Borussia Mönchengladbach speelt niet Europees en zo was het slechts nog een kwestie van een datum afspreken. Die datum is gevonden: 21 november dus. De aftrap is om 18.30 uur. Beide ploegen treffen elkaar in de Johan Cruijff Arena en een kaartje kost 5 euro.

De wedstrijd wordt niet uitgezonden op televisie, omdat er die avond ook wedstrijden in de Champions League worden gevoetbald. Zelfs als Ajax niet meedoet aan een toernooi van de Uefa dient het zich aan spelregels van de Europese voetbalbond te houden.

Er zijn vanwege regionale wetgeving slechts 12.000 kaarten beschikbaar en uiteraard zijn seizoenkaarthouders als eerste aan de beurt om een kaartje te kopen. Dat kan per direct. Leden van de Supportersvereniging Ajax zijn maandag om 10.00 uur welkom aan de digitale kassa. Je kunt maximaal tien kaartjes per orde bestellen. Er wordt begonnen met het vullen van de hoofdtribune.

Borussia Mönchengladbach is nogal een moeilijke naam, vandaar dat de club vaak Gladbach wordt genoemd. De officiële bijnaam luidt 'Die Fohlen', maar dat klinkt niet echt sexy.

Vorig jaar, toen Borussia Mönchengladbach zelfs Champions League speelde, ontstond dankzij een Schotse kroegeigenaar een nieuwe bijnaam: A German Team. De uitbater wilde buiten op een sandwichbord aankondigen dat je Celtic tegen Borussia met die moeilijke naam kon kijken, waarna hij er maar 'A German Team' van maakte.

De Duitse club kon de grap waarderen, waarna een lading sjaaltjes met hierop de term 'A German Team' binnen de kortste keren uitverkocht raakte.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >