Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax en Van der Sar hebben wereldwijde ambities

Ajax is dit seizoen in de competitie hard aan het werk de beste van Nederland te worden, maar internationaal zijn de ambities op de lange termijn een stuk groter. Bij de NOS stelt Edwin van der Sar dat na China misschien ook Australië, Verenigde Staten en India kansen bieden voor de club.

29 november 2017 - 10:59
UsershyraDesktopajax_dataimages8d7ce0c4e6b63dfcc5042d6d7cc0c00d_normal
Van der Sar ziet mondiaal kansen voor Ajax. © Pro Shots
De jeugdopleiding van de Chinese club Guangzhou R&F FC gaat intensief met een aantal trainers van Ajax, onder begeleiding van Ed Engelkes, aan de slag. Van der Sar: “Uiteraard zit daar een financiële vergoeding aan vast. En dat helpt in de strategie die we ontwikkeld hebben met Ajax.” 
 
Wat die strategie inhoudt? Volgens de algemeen directeur gaat het om clubs wereldwijd sportief vooruit helpen. “Om onze kennis en ervaring, die al tientallen jaren bekend is in Europa en de wereld te gaan delen.” 
 
 
Van der Sar zegt het niet met zoveel woorden in het interview bij de NOS, maar het wereldwijd ten gelde maken van de in Amsterdam aanwezige kennis en kunde maakt de club minder afhankelijk van wel of geen Champions League. Het is dus een extra inkomstenbron, in schrale seizoenen als de huidige zonder Europees voetbal.
 
“We zijn er niet direct om shirtjes te verkopen of dat soort zaken,“ zegt Van der Sar, “maar echt om een voetbalopleiding vorm te geven.” De redenen zijn financieel, maar niet per se commercieel en dus niet gericht op het verkopen van bijvoorbeeld merchandising, zo blijkt.
 
Het idee is de bestaande Ajaxaanpak ook elders te gaan delen. De Ajax Coaching Academy wordt dan het centrale knooppunt, met wereldwijd vertakkingen bij diverse clubs. “Dat is ambitieus, maar dat zijn we bij Ajax,” zegt Van der Sar. “Het zou mooi zijn als zo'n samenwerking ook lukt in bijvoorbeeld Australië, de Verenigde Staten en India. Ambitieus zijn hoort nu eenmaal bij Ajax.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >