Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech heeft geen donderwolkje meer boven zijn hoofd

Het zijn zware tijden geweest voor Ajax, het zijn zware tijden geweest voor Hakim Ziyech. We doelen uiteraard op de gevolgen van het drama rondom Appie Nouri. Gelukkig hervond Ziyech het plezier in voetbal, mede dankzij Nouri’s familie.

30 oktober 2017 - 15:12
UsershyraDesktopajax_dataimages1638fa84a6d8a1163936bc5f95e0819c_normal
Ziyech durft weer te lachen, ook al blijft het plekje van Nouri leeg. © Pro Shots

Als je Nouri en Ziyech samen zag voetballen, zag je een vonk overspringen. De twee hadden dit seizoen ongetwijfeld samen veel leuks laten zien, ware het niet dat het allemaal compleet anders liep en Nouri nooit meer zal voetballen.

Het drama rond Nouri trok een zware wissel op Ziyech, zo laat hij zich ontvallen in een vraaggesprek met de Volkskrant na Willem II - Ajax (1-3). “Ik laat me door niets meer gek maken, het donderwolkje boven mijn hoofd is weg. Uit negatieve dingen probeer ik het positieve te halen.”

Ziyech dankt zijn familie, zaakwaarnemer en trainer voor de steun, maar opvallend genoeg ook de familie Nouri. Hij gaat er nog vaak langs. “Die familie is zo sterk, joh, echt niet normaal. Als ik zie hoeveel kracht ze uitstralen, denk ik: waar maak je je nog druk om, Hakim?”

“De eerste maand had ik nergens zin in. Niet in praten, niet in trainen, niet in wedstrijden; niets. Dan loop je achterstand op. De hele groep heeft het zwaar gehad. Mensen beseffen die impact niet, onderschatten het.”

Gelukkig is Ajax aan de beterende hand en won het de laatste vier competitieduels. Het was niet best tegen Willem II, maar het komt goed, stelt Ziyech de supporters gerust. Want ook al hangen er nog schoenen en kleren van Nouri in de kleedkamer, naast Ziyechs vaste plekje, we zien Neres dansen en Huntelaar kapper spelen.

De spelmaker: “De sfeer in het team is supergoed, we hebben elkaar er doorheen getrokken. Het lukt steeds beter positief te zijn. Er groeit weer iets onoverwinnelijks. We komen eraan.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >