Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wedstrijd van de eeuw voor De Dijk bijna uitverkocht

De voorzitter van De Dijk, Ton Langelaar, is er al weken mee bezig. De wedstrijd van de eeuw voor de KNVB-beker, tegen Ajax. ‘Leuk om over die A10 richting Monnickendam en Volendam te rijden.’

17 oktober 2017 - 14:46
UsershyraDesktopajax_dataimages5c16cf38786dad1ab70ea6c9920f4de3_normal
Nu zenuwcentrum in Schellingwoude, straks niet de plek voor het bekerduel met Ajax. © Pro Shots

De charme is er voor veel Ajacieden toch wel een beetje vanaf. Woensdag 25 oktober is de Amsterdamse derby tegen De Dijk in Volendam, in het Kras Stadion. Voorzitter Langelaar van ASV De Dijk, ook Amsterdammer, vindt ’t allemaal wel leuk en is enorm druk met de voorbereidingen. “Kaartverkoop moeten we regelen, busvervoer, uitnodigingen…”

Hij gaat uit van een kleine exodus van de hoofdstad naar het palingdorp. “We willen met zo’n groot mogelijk aantal bussen op die 25ste oktober vertrekken naar Volendam. We hopen op een bus of tien. Wij stellen als club die bussen beschikbaar. Dan vinden we het heel leuk over die A10 richting Monnickendam en Volendam te rijden.”

“Het is de wedstrijd van de eeuw, moet ik zeggen,” verklaart Langelaar tegen NH Nieuws. “Of dat ooit nog een keer gebeurt, is maar de vraag dus we hebben er veel zin in.”

De kaartverkoop gaat ‘chaotisch maar goed’ en de wedstrijdsjaals zijn uitverkocht, aldus de preses uit Noord. Voor Ajacieden zijn de kaarten in het uitvak uitverkocht, maar met een Amsterdamse tongval moet aan de Schellingwouderdijk nog aan kaarten te komen zijn. Of anders voor het gemak online.   

Voor Jeroen Verhoeven, keeper van De Dijk, afkomstig uit de jeugd van Ajax én oud-Volendamspeler kan het niet beter: "Om dit zo mee te maken is heel speciaal. Tegen een oude club, in een voor mij oud stadion, dit had ik nooit kunnen dromen."

Verhoeven zet z’n zijn eigen website in om te helpen de laatste kaarten te verkopen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >