Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Volendam decor Amsterdamse derby tussen De Dijk en Ajax

Raar maar waar, de Amsterdamse derby tussen ASV De Dijk en Ajax vindt plaats buiten de stadsgrenzen. De keuze van de amateurclub als decor is gevallen op het Kras Stadion. Ook het Olympisch Stadion was in beeld, maar de amateurs spelen liever in Volendam.

03 oktober 2017 - 10:31
UsershyraDesktopajax_dataimages238948109c788c593e14ea0b875bc980_normal
Het laatste bekerpotje van Ajax in Volendam liep niet zo goed af... © Pro Shots

Het bestuur van De Dijk hakte de knoop maandagavond tijdens een vergadering door, meldt Het Amsterdamsche Voetbal. De amateurs lieten eerder al weten een voorkeur te hebben voor kunstgras, al zou dit niet hebben meegespeeld bij het maken van de keuze.

“We hebben twee uitstekende voorstellen gehad. Voor ons gaf de doorslag dat het spelen van de wedstrijd in Volendam veel minder organisatorische problemen oplevert,” aldus Ton Langelaar, voorzitter van De Dijk. “Als we de volgende ronde halen, is het Olympisch Stadion zeker een optie.”

Het Kras Stadion heeft een capaciteit van 7400 toeschouwers en hoewel De Dijk stelt dat het geen 400, maar 300 kaarten moet afstaan aan uitsupporters, hopen we dat Ajacieden op volle sterkte aanwezig kunnen en mogen zijn. Een uitvak is niet voor niets een uitvak.

De overige kaarten zijn voor iedereen beschikbaar, zo stelt De Dijk, want de bekerderby in de tweede ronde van het toernooi moet een leuk feestje worden. Maar dan wel een kilometertje of vijftien buiten de stad...

De Dijk - Ajax wordt woensdag 25 oktober gespeeld en de aftrap is om 18.30 uur.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >