Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vijf zaken die opvielen bij Willem II - Ajax

Ajax heeft ondanks een matige wedstrijd geen punten verspeeld in Tilburg. De ploeg van Marcel Keizer deed goede zaken ten opzichte van de concurrentie en won met 3-1 van Willem II. Vijf zaken die ons opvielen.

28 oktober 2017 - 22:41
UsershyraDesktopajax_dataimages11fec8abd6a762dc36ad0990621447ef_normal
Siem de Jong is ook in Tilburg de grote man bij Ajax. ©Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Een stroeve linkervleugel
Nick Viergever is doorgaans een zekerheidje en scoort meestal wel een ruime voldoende. De linksback leed tegen Willem II opmerkelijk veel balverlies en vormde op z’n zachtst gezegd een matige combinatie met Kasper Dolberg, die vanaf de linksbuitenpositie begon. Omdat Willem II achterin met vijf verdedigers speelde, had Viergever - ondanks alle vrijheid in de opbouw - moeite om Klaas Jan Huntelaar in de spits te bereiken met een zorgvuldige inspeelpass.

De pegel, kaart en pass van De Ligt
Het hoogtepunt van de eerste helft kwam van de voet van Matthijs de Ligt. De verdediger, die in Tilburg alweer tegen zijn vierde gele kaart van het seizoen aanliep, nam een weggewerkte bal in een fraaie vloeiende beweging aan, mocht oprukken, aanleggen met links en leverde een prachtige ‘poeier’ af die slechts door de vingertoppen van doelman Mattijs Branderhorst over de lat scheerde. Niet veel later stuurde hij Hakim Ziyech met een afgemeten strakke pass naar het vijandelijke doel.

De wereldredding van Onana
Hoewel we liever zien dat de Ajaxgoalie wekelijks weinig in actie hoeft te komen, is het een prettige constatering dat Onana in topvorm lijkt te verkeren. Zo redde hij vorige week in De Kuip bekwaam op een inzet van Jörgensen en hield hij Ajax op de been na de 1-0. Terwijl iedereen rekening hield met de tweede Tilburgse treffer staat Onana zijn mannetje met een ongekend katachtieg reflex op een hard en laag geplaatst schot van Ismail Azzaoui.

Kwaliteit op de bank of in de basis?
Hoe lang zal het nog duren eer Marcel Keizer een basisplaats inruimt voor Siem de Jong? De middenvelder liep (net als Daley Sinkgraven) al warm voordat Ajax op achterstand kwam en verving Donny van de Beek na ruim een uur spelen. De oudste De Jong, in de laatste twee duels al goed voor drie treffers, toonde opnieuw zijn waarde door de cruciale 1-2 beheerst binnen te schuiven.  

Een indrukwekkende steunbetuiging aan Fran Sol
De spelers van Willem II droegen bij het betreden van het veld allemaal een zwart shirt met daarop een steunbetuiging aan hun Spaanse ploeggenoot Fran Sol. De aanvaller werd deze week geopereerd aan een tumor in zijn teelbal. In de negende minuut van de wedstrijd volgde een massale steunbetuiging van het aanwezige publiek om Sol een hart onder de riem te steken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >