Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vijf dingen die ons opvielen tijdens gewonnen klassieker!

Het is Ajax gelukt om de klassieker in winst om te zetten! Dankzij treffers van Klaas Jan Huntelaar, twee maal Kasper Dolberg en Siem de Jong stond er 1-4 op het scorebord. De overwinning was terecht en viel terecht flink uit, maar laten we ook onze ogen niet sluiten voor het gebrekkige spel van zowel Ajax als Feyenoord.

22 oktober 2017 - 16:23
UsershyraDesktopajax_dataimagesf9c763d90f82cb821df922506f09287f_normal
Huntelaar wijst Ajax in De Kuip de weg naar drie punten. © Pro Shots

Huntelaar krijgt De Kuip stil
Acht keer balverlies in de eerste helft en ook een kwartet overtredingen, waarvan eentje rijp was voor een gele kaart. Klaas Jan Huntelaar speelde wel eens een fijnere eerste helft. Hij maakte het koud uit de kleedkamer direct goed. Op aangeven van David Neres slaagde hij erin met een heerlijk schot doelman Jones te passeren en Ajax op voorsprong te zetten. The Hunter is en blijft een prima afmaker om in je ploeg te hebben, al bleek het zondagmiddag helaas onvoldoende. Na een uur spelen zat Huntelaars klassieker erop, hij werd vervangen door Kasper Dolberg.

0-1 pakt eerst nog beter uit voor Feyenoord
Feyenoord leverde een dramatische eerste helft af en Ajax was ook niet best. Als je dan op 1-0 komt, zou je denken: die is binnen. Maar binnen de kortste keren draaide het spelbeeld van de klassieker. Feyenoord zat er ineens een stuk feller op, zonder dat Ajax nu direct de indruk wekte het te gemakkelijk op te nemen. Het leidde tot een gemiste penalty, de gelijkmaker van Toornstra en eigenlijk zagen we Ajax in het vervolg niet meer terug... Totdat Dolberg aanlegde, maar laten we eerlijk zijn: dat doelpunt kwam behoorlijk uit het niets... Daarna speelde Ajax het trouwens alleraardigst uit, zo is het ook wel weer.

Geen heksenketel
'Heksenketel' is het favoriete woord in Nederland om de sfeer tijdens gevoelige wedstrijden te omschrijven, maar als ergens in De Kuip geen sprake van was... We zagen geen groot spandoek, geen vlaggen, slechts een beetje vuurwerk. Dat is wel eens anders geweest. Als je dan vooraf door de speakers hoort dat de schaal weer thuis is, zou je verwachten dat het er wel even in wordt gewreven, maar niets van dat alles. Ook het geluid vanaf de tribunes viel tijdens het eerste kwartier tegen. Het herfststormpje was heviger dan de stormloop van Feyenoord, zullen we maar zeggen.

Zo veel balverlies...
Om een understatement te gebruiken: we hebben wel eens betere klassiekers gezien. De eerste 45 minuten hadden meer weg van een degradatiekraker. Slechts 70 procent van de passes belandde in de voeten bij een ploeggenoten, bij de overige ballen was sprake van kwijtspelen. Dit percentage is echt heel erg laag. Zo laag zelfs dat er, gemeten over de volle negentig minuten, maar een potje is in de eredivisie met een nog lager percentage...

Ajax heeft nu positief doelsaldo in De Kuip
Voor de aftrap vanmiddag had zowel Feyenoord als Ajax 113 keer gescoord in De Kuip. Een minuutje of negentig later tellen we een doelpuntje voor Feyenoord en vier voor Ajax. De goede rekenaars onder jullie hebben het al in de gaten. Tijdens de klassieker scoorden de Ajacieden dus vaker, in het huis van de Feyenoorders. De stand bedraagt op zo'n minst een halfjaar 117 om 114, voor Ajax!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >