Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vijf dingen die ons opvielen tijdens De Dijk - Ajax

Ajax heeft zich met de ogen dicht geplaatst voor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van Marcel Keizer rolde De Dijk op, aan De Dijk in Volendam. Het werd 1-4. Bij Ajax onderscheidde Siem de Jong zich positief, met onder meer een assist en twee doelpunten.

25 oktober 2017 - 20:19
UsershyraDesktopajax_dataimages6938849bd5a1ddd53604a577113ce349_normal
Onana benutte de pitch invasion tijdens de rust om nieuwe vrienden te maken. © Pro Shots

De Dijk laat tanden zien
Je hebt in de eerste minuten van de wedstrijd het idee dat spelers van tweededivisionist De Dijk vaker de enkels van een Ajacied dan de bal raken. Vooral Kluivert en Sinkgraven moeten het ontgelden, al hoeft de verzorger geen enkele keer in actie te komen. Toch duurt het een tijdje voordat er gele kaarten worden uitgedeeld. Frank Schilder en Cor Tol moeten hun acties in de eerste helft uiteindelijk met een bekeuring bekopen.

Siem trefzekerder dan Donny
Hij kwam nog amper in actie dit seizoen, maar Siem de Jong heeft nog altijd een neus voor de goal. De Jong scoorde al vaker dan Donny van de Beek, die toch echt al het hele seizoen een basisplek heeft. Donny legde in aanloop naar de klassieker zelf al uit dat hij minder diepgang heeft en Marcel Keizer merkt constant op dat Siem zo'n meerwaarde is op de training en ook daar prima het net weet te vinden. Er wordt dus flink in de nek gehijgd, zou het ook tot een wisseling in de basiself kunnen leiden?

Vleugelspelers laten weinig zien
Justin Kluivert wilde zo graag vanaf de linkerflank spelen en Vaclav Cerny voelt zich stiekem een beetje te goed voor Jong Ajax. Toch lieten beiden in Volendam totaal niet zien waarom ze hun zin moeten krijgen. Kluivert stak zijn directe tegenstander nog wel eens voorbij, Cerny grossierde slechts in balverlies en deed bijna niets goed. 

De eerste minuut na rust was wat dat betreft stukken beter, toen de Tsjech prima afwerkte. Helaas was dat voorlopig zijn laatste hoogtepunt in het eerste elftal, want een kwartiertje later knikte de knie van de de rechtsvoor op een nare en pijnlijke manier. Per brancard werd hij afgevoerd. Dennis Johnsen verving Cerny en hoewel dat een wissel was die toch al in de pijplijn zat, is de bijsmaak zeer vervelend.

Uitvak fluit Lamprou uit
Er werden al niet veel Ajacieden vrolijk van zijn komst, het uitvak in Volendam werd ook niet vrolijk van het optreden van Kostas Lamprou. Dat had niet zozeer met zijn prestaties te maken, meer met het feit dat hij speeltijd kreeg. De Griek heeft een verleden bij Feyenoord en dat wordt hem kwalijk genomen door de fanatieke aanhang. 

Telkens als Lamprou aan de bal was, werd er gefloten. Of gezongen. Niet bepaald vleiend, al helemaal niet ludiek. Laat staan leuk. Het was leuker aan de overkant, waar Jeroen Verhoeven werd bedolven onder de verbale pizza. Dat liedje werd toevallig ook in Volendam geboren, toen Ajax in 2008 op bezoek kwam bij de plaatselijke FC.

Dolberg dit seizoen topscorer bij Ajax
Je verwacht het misschien niet, maar het is toch echt zo. Kasper Dolberg is met vijf doelpunten dit seizoen vooralsnog de meest scorende Ajacied. Dat is des te gekker als je bedenkt dat de Deen tegen De Dijk niet tot scoren kwam en een paar weken geleden zijn basisplaats kwijtraakte. Dolberg was tweemaal de afmaker zondag in De Kuip en maakte in de vorige bekerronde, tegen Scheveningen, een hattrick. Dat is voorlopig voldoende voor de titel clubtopscorer.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >